Kapadokyalı turizmciler teşvik paketinden umutlu


İçerde terör olayları, dışarıda ise Suriye'deki savaş ve Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizinden dolayı yaşanan rezervasyon iptalleriyle zor durumda kalan turizmciler, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı '2016 Turizm Eylem Planı'nı olumlu bir adım olarak değerlendirdi.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 2016 Turizm Eylem Planı ile ilgili Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Üç Güzeller mevkiinde açıklama yaptı. Pakette 9 önemli madde bulunduğunu kaydeden Dinler, "Tabi ki bu ilk adım olarak çok önemlidir. Uzun dönemdir turizme yönelik bu tür bir paket çıkmıyordu. Biz sektör olarak bütün bileşenleriyle bu pakette yer almaktan mutluyuz. Bu bir başlangıçtır. Yapısal değişikliklerle birlikte daha faydalı paketlerin yapılacağına inanıyoruz." dedi.

GEÇEN AY YÜZDE 50 DÜŞÜŞ YAŞANDI

Kapadokya'da ocak ayının müze giriş sonuçlarına göre yüzde 50'ye yakın bir düşüş olduğunu belirten Dinler, "Terörden ötürü yaşanan bu düşüşler bizi tabi ki etkiliyor. Fakat terör global bir sorun. Biz de var gücümüzle turizmciler olarak Kapadokya'yı tanıtmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kapadokya olarak katılınan uluslararası fuarlardan olumlu dönüşler almaya başladıklarını anlatan Dinler, "Kapadokya olarak mayıs sonu veya haziran ayı başında Çin seferi yapacağız. Çünkü Çin, bizim için çok önemli bir pazar. Sayının mutlaka artması gerekiyor. Orada bir tanıtım çalışması yapacağız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kapadokyalı turizmciler teşvik paketinden umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER