Kapatma iddialarıyla ilgili o kitabı kimin yazdığını açıkladı

Kılıçdaroğlu, Fuat Avni’nin ‘CHP kapatılacak’ iddiasını doğruladı. CHP lideri, MİT’i sorumlu tuttu. Kapatma davasına temel oluşturacak bir kitap hazırlandığını belirtti. Gürsel Tekin ise “Kitabı, Ülkü Adatepe’nin çocukları yazıyor” dedi.

Kapatma iddialarıyla ilgili o kitabı kimin yazdığını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye yönelik kapatma hazırlıkları ile ilgili konuştu. CHP’ye İş Bankası’nda olan hisseleri üzerinden kapatma davası açılacağı iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını biliyoruz” dedi. Hazırlanan kitabın yakında piyasaya sürüleceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tüm bunların kimler tarafından yapıldığını da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ADATEPE’NİN ÇOCUKLARI YAZIYOR

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kitabın daha önce CHP’ye dava açan, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları tarafından yazıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Hürriyet’e konuşan Tekin, “CHP ve İş Bankası'na yönelik iddialar gündeme getirilip, CHP'ye kapatma davası açılması planları yapıldığına ilişkin bilgiler alıyoruz” dedi. Tekin, CHP'ye karşı yapılması planlanan bu komplonun içinde, devlet kurumlarının da yer aldığına ilişkin bilgilerin geldiğini belirtti.

‘NEFES ALIŞINIZI TAKİP DİYORUZ’ DEMİŞTİ

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran: “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu için ‘Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışınızı bile takip ediyoruz’ demişti. MİT müsteşarı ile ilişkileri ortada. Şimdi CHP hakkında özel ekip kurulduğu söylenince niye şaşırıyorlar veya itiraz ediyorlar? Kendisi CHP'nin varlığından rahatsız. Ama şunu unutmasın ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran parti CHP'dir. Sayısız parti geldi geçti, 12 Eylül silindiri ülkenin üstünden geçti, arşivleri dağıtıldı. Ama CHP dimdik ayakta ve faşizme karşı halen direnecek gücü var. Anadolu var olduğu sürece CHP var olacaktır. Yeryüzünde CHP’yi kapatacak güç yoktur.”

MUHATAP BAŞSAVCI

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, CHP'ye kapatma davası açılacağı iddialarıyla ilgili konuştu. Cirit, “Biz böyle bir bilgi sahibi değiliz. Nereden bu bilgilendirme oluştu bilmiyorum. Bu bilgilendirme ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz. Doğru da olmayabilir. Onun muhatabı biz değiliz. Muhatabı tabii ki başsavcımız. Daha fazla yorum yok" dedi.

ÇİÇEK: PARTİ KAPATMA DÖNEMİ GERİDE KALDI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i makamında ziyaret etti. Basına kapalı yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Çiçek CHP ve MHP'nin kapatılması yönünde hazırlık yapıldığı iddiasıyla ilgili şunları söyledi: "Parti kapatma dönemi artık geride kaldı. Bunlar çok eski dönemin kalıntılarıdır. Partilerin kapatılması Hiçbir zaman demokrasiyle bağdaşır hususlar değildir. Çok istisnai hallerde bu yola başvurulabilir ama artık Türkiye o kadar çok parti kapattı ki partisi kapatılmayan toplumsal kesim kalmadı ve bunun da hiçbir faydası olmadı. Dolayısıyla böyle bir çalışma var mı yok mu bilmiyorum. Bir iddia üzerine bunu yapamam ama parti kapatmaları doğru bulmam."

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Kapatma iddialarıyla ilgili o kitabı kimin yazdığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER