"Kapıları açarım" tehdidine Miçotakis'ten cevap

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan'ın 'sığınmacılar için gerekirse kapıların açılabileceği' sözlerine tepki gösterdi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmaması halinde Türkiye'nin sığınmacılar için kapıları açabileceğini açıklamasına tepki gösteren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, devlet televizyonu ERT'de yayınlanan açıklamasında, "Erdoğan Yunanistan'ı ve Avrupa'yı tehdit edemeyeceğini anlamak zorunda." dedi.

'ERDOĞAN, DAHA FAZLA KAYNAK SAĞLAMAK AMACIYLA TEHDİT EDEMEZ'

Reuters ve Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile imzalanan mutabakatı yeniden müzakere etmek istemesi halinde bunun yapılabileceğini söyleyen Miçotakis "Ama bu tehditlerle ya da iyi komşulukla uyumlu olmayan bir dille olmaz." diye konuştu.

Miçotakik, "Sayın Erdoğan mülteci sorununun üstesinden gelmek için daha fazla kaynak sağlamak amacıyla Yunanistan'ı ve Avrupa'yı tehdit edemeyeceğini anlamak zorunda" dedi. Selanik'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı, "Avrupa, Türkiye ile Avrupa arasında her iki tarafın da yararına olan bir anlaşma çerçevesinde geçen yıllarda çok fazla para, 6 milyar euro verdi." dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği ülkelerine de Ege'deki Yunan adalarında bulunan sığınmacı çocukları alma çağrısı yaptı. 
<< Önceki Haber "Kapıları açarım" tehdidine Miçotakis'ten cevap Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER