Kilit vurulan yurtta yetim gözyaşları

Sakarya’da bulunan Özel Bedir Öğrenci Yurduna kilit vuruldu. Öğrenciler kış günü sokağa atıldı. Okulda olan öğrenciler yurda dönüşte kapıda kaldı. Polis eşyalarını dahi almalarına izin vermedi. Yetim bir öğrenci durumu gözyaşları içinde amcasına telefonda bildirdi.

Kilit vurulan yurtta yetim gözyaşları

Sakarya’da bulunanÖzel Bedir Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler güne polis baskınıyla uyandı. Sakarya Organize Şube, Milli Eğitim ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün sabah 09:00’da yurdun önüne geldi. 60 kişilik ekip yurdun kapatılmasına dair valilikten emir aldıklarını ifade etti. Yurt yetkilileri ve veliler bu duruma itiraz etse de engel olamadı. Polis 102 üniversite öğrencisinin kaldığı yurdun kapısına kilit vurdu.

TAPU BAHANE EDİLDİ

Yurt müdürü Hasan Maral eğitim faaliyetlerin sürdüğü sınav döneminde böyle bir uygulamadan öğrencilerin büyük mağduriyet yaşadığını söyledi. Maral yaşananları şöyle anlattı: “Önceki akşam saat 18:00’da 4 polis aracı bir milli eğitim ve bir zabıta aracı geldi. 30 kişilik ekip ellerinde evrak olmadan buranın kapanacağını söyledi. Zabıta müdürü valilikten emir geldiğini belirtti. Daha sonra bir iki saat bekleyip gittiler. Sabah saatlerinde 60 kişilik bir ekip tekrar geldi. Bu sefer ellerinde valilikten bir emir olduğunu söylediler. Tapuyla ilgili bazı durumları bahane ederek kapatma işlemini yaptılar.” 


EŞYALARINI DAHİ ALAMADILAR

Kapıya mühür vurulunca öğrencilerin sokakta kaldığını belirten Maral, “Yurdumuzda hem birinci öğretim hem de ikinci öğretim öğrencileri kalıyor. Yurt kapandığında birinci öğretimden 60 kadar öğrenci okuldaydı. Öğrencilerin çantaları içeride kaldı. Eşyalarını almaya dahi izin vermediler. Bu resmen vicdansızlık. Yakın illerden veliler geldi. Çocuklarını nereye yerleştireceklerini bize sordular. Çaresiz kaldık resmen” dedi.

YETİM ÖĞRENCİYE ZULÜM

Yurttan atılan öğrencilerden birinin amcası olan Avukat İbrahim Kumuş, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle anlattı: “Benim yetim bir yeğenim o yurtta kalıyor. Konuştuğumuzda ağlayarak sokakta kaldığını söyledi. Orada kalan öğrencilere bu yapılabilir mi? İhtiyaç sahibi olan, hasta olanlar var. Bu şekilde yurttan atılmalarının hiçbir hukuki geçerliliği olamaz. Eğitim yuvaları kendi isteğiyle kapanmak istense bile eğitim sezonunun bitmesi beklenir. Ama bunlar kışın ortasında öğrencileri sokağa atabiliyor? Çok yazık.”

Özgür Düşünce

<< Önceki Haber Kilit vurulan yurtta yetim gözyaşları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER