Kaplan: Taşeron işçilerin sorunları eskiden beri çözülememiş durumda


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Karayolları işçilerinin zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, sendika başkanlarıyla bu konuları görüştüklerini, çözüm için fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve Merkez İlçe Başkanı Metin Çağlar, Yol İş Sendikası'nın 1 ve 2 No'lu şubelerini ziyaret ederek, çalışmalar ve işçi sorunları hakkında bilgi aldı. CHP heyeti, ziyaretler kapsamında Yol İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kara ve Yol İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Vahdettin Erten ile bir araya geldi. Kaplan, ziyaretlerde yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Çalışan işçilerimizin sorunlarını gündeme taşımak, çözüm önerisinde bulunmak, Elazığ'ın sosyo ekonomik yapısını iyileştirmek, var olan sorunların çözümüne katkı sunmak ve Elazığ'a yatırım getirilmesini sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız ziyaretlere devam ediyoruz. Bugün de Yol İş Sendikası şubelerini gezerek başkanlarımız ile bir araya geldik. Bilindiği gibi taşeron işçilerin sorunları eskiden beri çözülememiş durumda. Mağdur olan işçilerimiz maalesef iyi bir ortamda çalışmıyor. İşçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda fikirlerimizi bu tür ziyaretlerde ifade ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm işçilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi ve onların sorunlarını gündemde tutarak çözümüne katkı sunmaya çalışacağımızı ifade etmek istiyorum.

İşçilerimizin olumsuz şartlarda çalışmaya mecbur bırakıldıklarını her seferinde dile getiriyoruz. Önemsediğimiz bir başka konu ise işçilerimizin iş güvenliğidir. İş güvenliğinin sağlanamadığı Karayolları işçilerimiz, maalesef ölümle burun buruna çalışmak zorunda kalıyor, geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum; asgari ücretle çalışan bu işçilerimizin canları sizler için önem arz etmiyor mu? Yaşanabilecek en küçük bir hata bir insanın hayatına mal olacak. Bu konuda duyarlı davranmalıyız ve işçilerimizin iş güvenliğini acil bir şekilde almalıyız."

CİHAN
<< Önceki Haber Kaplan: Taşeron işçilerin sorunları eskiden beri çözülememiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER