Kaptan Kartal: Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanakları açıklanmalı

Kaptan Kartal: Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanakları açıklanmalı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, AK Parti'nin HDP ile siyasi olarak masa altında anlaştığını, bunun Oslo, İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inandığını söyledi. Kartal, devlete vergi veren, yükümlülüklerini yerine getiren her vatandaşın Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanaklarını bilme hakkı olduğunu vurguladı.

Kaptan Kartal, partisinin Malatya İl Başkanlığı'nda düzenlenen BBP Bölge İstişare Toplantısı'na katıldı. İlkini Gaziantep'te yaptıkları toplantının ikincisini Bitlis, Bingöl, Elazığ ve Malatya il yönetimleriyle gerçekleştirdiklerini anlatan Kartal, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Son günlerde bir şehidi gömmeden başka bir şehit haberi geldiğini söyleyen Kartal, 35 yıldır terör sorununu hiçbir hükümetin çözemediğini ifade etti. 13 yıldır iktidarda bulunan ve terör sorunun yarısında devleti AK Parti hükümetinin yönettiğini anımsatan Kartal, şöyle devam etti: "Bunlarda hiçbir çözüm bulamadı. Hemen hemen sorunun yarısında bunlar iktidar. Buldukları çözüm Türkiye'ye felaket getirdi. Defalarca söyledik, 'Siz Levent, Bebek ve Şişli'deki artistleri toplayıp da Doğu Anadolu'ya gönderip de sorunu çözemezsiniz' dedik. Türkiye'de bir Kürt sorunu olmadığını, Kürt vatandaşların sorunu olduğunu söyledik. 12 yıl başbakanlık yapan kişi 'Kürt sorunu var' dedi. Sonra Cumhurbaşkanı seçilince 'Kürt de yok sorunu da yok' demeye başladı. Bu defa Türkiye'nin ortasına acı olaylar getirdi."

"AK PARTİ İLE HDP ANLAŞTI"

AK Parti iktidarının çözüm sürecinde HDP ile gizli anlaşmalar yaptığına işaret eden Kartal, "Ben AK Parti'nin HDP ile masa altında anlaştığını, bunun Oslo, İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inanıyorum. Ben eminim ki AK Parti'deki milletvekillerinin çoğu da bunların içeriğini bilmiyordur. Eğer AK Parti'de dürüst birileri varsa Osla, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerini bu millete açıklamalıdır. Madem bu millet vergi veriyor, oy veriyor, asker veriyor; milletin bunları bilme hakkı var. Fakat ne yazık ki AK Parti MİT aracılığıyla tüm görüşmeleri kendi koltuğu altında tutuyor" diye konuştu.

Terörle mücadele tam manada yapılamadığını vurgulayan Kartal, "Türkiye'nin 400 binin üzerinde askeri, 3100 tane tankı, 6300 tane zırhlı aracı, 217 F16 savaş uçağı, 400'ün üzerinde helikopteri, SAT komandoları, özel hareket polisleri, 345 amiral ve generali var. Ama çıkıp da biz 5 bin tane cinayet şebekesini yenemedik. Halbuki bu doğru değil, dünyanın 7'inci, NATO bünyesindeki 2'inci büyük orduya sahibiz. Bunları yenmemesi mümkün değil. Fakat kararlı bir irade yok, gerçekten terörle mücadele edecek irade sahibi bir parti yok. Son olarak seçim hükümeti, diğer bir manayla AK Parti'nin geçim hükümeti oluşturuldu. Burada AB Bakanlığı göz göre göre HDP'ye verdiler. Avrupa'nın PKK'ya karşı ne kadar sempatisi olduğu bilinir. Bu Türkiye'nin altına dinamit koymakla eşdeğerdir." diye konuştu.

"KCK OPERASYONLARI YAPAN POLİSLER HAPSEDİLDİ"

AK Parti hükümetinin KCK operasyonları yapan polisleri farklı yaftalarla hapse attığını, sürgün ettiğinin altını çizen Kartal, "AK Parti iktidarlarında ne yazık ki kendilerini 'Biz vatansever polislerdir. KCK ve PKK'ya operasyon yaptık' diye açıklama yaptılar. Onlara farklı yaftalar vurarak cezaevlerine koydular ya da sürgün ettiler. Çözüm süreci boyunca 3 yıl size istihbarat bilgileri verdi mi, vermedi mi? Eğer size PKK'nın şehirlerde silahlandığına dair bilgi verildiyse neden işlem yapmadınız. Siz neden gereğini yapmadınız. Sadece 'biz hata yaptık' diyorlar. Hiç kimse bunları açıklamıyor. Siz 3 ayda 130'a yakın şehit verdirdiniz. Bari hiç olmazsa istifa edecek yüzü kendinizde bulun millet rahat bir nefes alsın. Ne yazık ki AK Parti hükümetlerinde çok acı olaylar yaşadık. Maden kazaları yaşadık istifa etmediler. 301 kişi öldü istifa etmediler. Ben inanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinde hezimete uğrayacak. Millet ona gereken dersi verecek. BBP'ye de hak ettiği oyu verecek. Milletin AK Partiye oy vermesi için bir gerekçe yok. Parsel parsel satan, yolsuzluk yapan, herkesi ayrıştıran, ötekileştiren, hırsızlık, rüşvet iddiaları olan Büyük Birlik Partisi değil iktidar partisidir. Eğer tersi olursa ben milletin vicdanına havale ediyorum. Hala bunlara rağmen millet gidip oyunu AK Parti'ye verecek olursa artık denecek bir şey kalmamıştır. Milletin iradesidir. Demek ki millet de bu iddialara ortak olmak istemektedir. Ama bunun aksini düşünüyorsa, şehit bir liderin tertemiz emanetine getirir oylarını verir. Baraj psikolojik bir meseledir. Sen getirir oyunu verirsen baraj aşılır. Ben 20 ili gezdim. Herkesin Büyük Birlik Partisi'ne sempatisi var. Milletin teveccühü var. Teveccühü olanlar oyunu verse partimiz yüzde 50 oy alır. O zaman herkes sevgisinin gereğini yapsın" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ 'KANDIRILIYOR', BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR"

AK Partililerin sürekli 'kandırıldık' açıklamaları yaptığını da hatırlatan Kartal, "Suriye politikasında, iç politikada terör sorunu konusunda hep 'kandırıldık' dediler. Sayın Davutoğlu'nu uyarıyorum: 'PKK bunu yaptı, silah depoladı' diyor. Benim partim 2011 yılında bir terör raporu hazırladı. Cumhurbaşkanı, hükümet ve diğer partilere de verdik. Ne yazık ki onlar bizi dinlemediler, PKK, Kandil ve İmralı'nın raporlarıyla yola çıktılar. Şimdi 'bizi kandırdılar' diyorlar. Bunlar mayını döşerken, sayın başbakan, adalet, içişleri, emniyet genel müdürlüğü ne iş yapardı. Bunlar sizinle beraber futbol maçı mı izliyorlardı. Bahçede vişne mi topluyorlardı. Çıkıp halen şehit babalarına 'karaktersiz' demek, şehidin evinden bayrağını almak yakışmıyor. AK Parti'nin bu kadar kandırılmışlığının bedelini millet ödüyor. Madem sürekli kandırılan bir iktidarsın bırakın da istifa edin de Anadolu rahatlasın." dedi.

AK Parti'nin cumhurbaşkanının gölgesinde siyaset yaptığına dikkat çeken Kartal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi yetki sınırlarına çekilmesi gerektiğini, partilerin kendi aralarında seçim yarışını sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"5-6 PARTİ BİZİM BÜNYEMİZDE SEÇİME GİRMEK İSTİYOR"

BBP'nin MHP ile ittifak çalışmalarına ilişkin girişimlere de değinen Kartal, "Partilerin birleşmesi söz konusu değil. İttifak olabilir. Bize resmi olarak müracaat olmadı. Ama böyle bir öneri gelirse biz parti kurullarıyla değerlendiririz. İki partinin tabanlarında böyle bir arzu var. Böyle bir arzu çerçevesinde Büyük Birlik Partisi milletin menfaatini ön planda tutacaktır. Ülke bu sıkıntılardan bizim göstereceğimiz fedakarlıklarla kurtulacaksa değerlendiririz. Bununla birlikte seçime girmeye hak kazanan 5-6 parti bizimle katılmak istiyorlar. Onlar şu anda partimizde değerlendiriliyor. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi 'Müslümanların iktidarını engelletmeyiz' diyerek RefahYol hükümetine destek vermişti. Biz de milliyetçi, ülkücü, alperenlerin iktidarını engelletmeyiz" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaptan Kartal: Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanakları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER