Kaptanlar buluştu

2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında Romanya'yı 56-45'lik skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda maç öncesi duygusal anlar yaşandı.

Kaptanlar buluştu

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı Romanya mücadelesinde desteklemeye gelen eski milliler, kentte yapılan antrenmanlarda ve maç boyunca potanın perilerini yalnız bırakmadı. Sala Polivalenta Salonu'nda oynanan mücadele öncesinde milli takımda oynayan eski oyuncular, yeni oyuncular ile buluştu. 1964 yılında kurulan ilk Basketbol Kadın Milli Takımı kaptanı Sevim Sayın Bilgin ile en yeni kaptan Şaziye İvegin Üner de parkede bir araya geldi. Romanya'da A Milli Kadın Basketbolu için bir tarihin yazıldığını ifade eden Sevim Sayın Bilgin, kadın basketbolunun büyük bir aşama kat ettiğini söyledi. Şaziye İvegin Üner ise, kadın basketbolunun yakaladığı başarının mimarlarının eski milliler olduğunu dile getirdi.

SEVİM SAYIN BİLGİN: 'ÇOK GURURLUYUZ'

İlk defa 1964 yılında milli takım forması giydiğini ve Romanya'da bir tarihin yazıldığını ifade eden kadın basketbolu ile ilgili bilgiler veren Sevim Sayın Bilgin, 'Bayan Basketbol takımı üniversite oyunları olarak 1961 yılında Sofya'da karşılaşmalar yapmıştı. A Milli Takım ise 1964 yılında kuruldu ve de ilk karşılaşmasını Almanya ve Avusturya'da yapmış oldu. Daha sonra 1966 yılında İran'da ikinci milli takım oyuncuları teşkil edilmiş oldu.1966 yılından sonra bir takım nedenlerle milli takıma 20 yıl kadar ara verildi. 1986 yılında tekrar oluşturuldu ve bugünkü tarihe gelmiş olduk. Bu arada Kadın Basketbol Milli Takımı'nın büyük bir aşama yaptığını görüyoruz. Gayet başarılı bir takımımız var. Çok gururlu ve heyecanlıyız' dedi.

ŞAZİYE İVEGİN ÜNER: ' BİZ ŞUAN BURALARDAYSAK ONLARIN EMEKLER ÇOK BÜYÜK'

Mücadelenin oynandığı Sala Polivalenta Salonu'nda eski milli basketbolcular ile bir ayara gelen A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Şaziye İvegin Üner ise ' Bizim için çok güzel bir an. Biz şuan buralardaysak onların emekler çok büyük. Hepsine tekrardan çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiler, bizim için çok güzel mora ve motivasyon oldu. Çok muhteşem bir atmosfer' diye konuştu.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER