Kar altında bin 500 kişiye 'arabaşı' ikramı


Yozgat Zübeyde Hanım Kız Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve bu yıl 6.'sı düzenlenen geleneksel arabaşı yemeği, yağan kar altında ikram edilince renkli görüntüler oluşturdu. Bu yıl etkinlikte bin 500 kişilik yemek hazırlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler kurdukları çadırda arabaşı yemeğini katılımcılara ikram etti. Kurulan masalarda soğuk ve kar yağışına aldırmayan vatandaşlar büyük bir keyifle arabaşı yemeğini tadını çıkardı.

6. Geleneksel Arabaşı Şöleni'ne Yozgat Vali Yardımcısı Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, diğer daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Öğrenciler, uygulama dersinde hazırladığı arabaşı yemeğini protokol üyeleri ve vatandaşlara ikram etti. Vatandaşlar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek soğuk havaya rağmen ikram edilen çorbanın kendilerini ısıttığını söyledi.

Vali Abdulkadir Yazıcı da yaptığı açıklamada, arabaşı yemeğinin ilin kültürünün tanıtımına önemli katkılar sağladığını vurguladı. Yazıcı, "Bugün hava hem soğuk, hem de kar yağışı var. Yani arabaşıyı tam yeme zamanı. Bizler de Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarımızla, kurum müdürlerimizle hep birlikte arabaşı yedik. Bu vesileyle milli yemeğimiz nesiller boyu devam etmesini temenni ediyoruz. Bu soğuk ve kar yağışlı günde geleneksel yemeğimiz olan arabaşıyı hazırlayarak ikram eden başta Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tumgan olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tumgan ise bu yıl '6. Geleneksel Arabaşı Şöleni'ni gerçekleştirdiklerini belirterek, bin 500 kişilik arabaşı yemeği hazırladıklarını söyledi. Tümgan, "Okulumuzda sadece yiyecek içecek değil diğer faaliyetlerimizle de okulumuz iddialı bir okul. Özellikle bugünü seçmemizdeki amacımız arabaşı kar ve soğuk havada yenilen bir yemeğimizdir. Biz de Meteoroloji'den aldığımız bilgiler doğrultusunda bugünü seçtik. Amacımız Yozgat kültürünün gelecek nesillere aktırılmasına katkı sağlamaktır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kar altında bin 500 kişiye 'arabaşı' ikramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER