Kar altında Kapadokya'yı gezmek...


Peribacaları ile süslü vadileri, mağaradan oyma kilise ve otelleriyle Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden olan Kapadokya Bölgesi'ne kış mevsiminde gelen turistler gördükleri manzara karşısında izlenimlerini "Özellikle kar altında Kapadokya'yı görmek muhteşem bir duygu" diye anlatıyor.

Kapadokya bölgesinde iki gün süren aralıklı kar yağışı sonrasında bugün güneşli ama soğuk bir hava hakim. Peribacalarının üzerini kaplayan karla kaplı manzarayı güneşli ama soğuk bir havada izleyen turistler hayran kalıyor. Dört mevsim ayrı güzellikler taşıyan Peribacaları'nın kapladığı vadilerin yer yer kar altındaki hali kartpostallık görüntüler sunuyor.

Peribacaları, yeraltı şehirleri ile Türkiye'deki kültür turizminde en önemli merkezlerinden. Kapadokya Bölgesi'nde, kar yağışı ile birlikte Göreme, Ürgüp, Uçhisar ve Zelve yükseltileri 40 metreye kadar ulaşan Peribacalarının bir kısmının üzeri karla kaplı iken bir kısmının ki ise eridi. Birbirini tamamlayan bu durum izleyenlere görsel bir şölen yaşatıyor. Bölgede turistlerin en fazla ziyaret ettikleri yerlerin başında gelen dünyanın ilk doğal gökdeleni kabul edilen Uçhisar Kalesi'nin de içerisinde yer aldığı Cevizli Mevki ile Göreme Açık Hava Müzesi'ne gelen yerli ve yabancı turistler, kar altında soğuk havaya rağmen gezmeye devam ediyor.

Kapadokya'yı kış mevsiminde kar altında görmek ve balona binmek amacıyla İstanbul'dan gelen bir ziyaretçi, "İlk defa Kapadokya'ya geldim. Çok memnun kaldım. Özellikle kar altında Kapadokya'yı görmek muhteşem bir duygu. Gökyüzünden kar altında gerçekten görülmeye değer bir manzarası var. Görmeyenler varsa tavsiye ederim. Peribacaları ve atlar da çok güzel. İlk gelişim ama son gelişim olmayacak. Kapadokya'yı her mevsimde ziyaret edeceğim. Daha önce sosyal paylaşım sitelerinden Kapadokya fotoğraflarını görmüştüm. Onlara istinaden kalkıp geldim ve çok memnun kaldım" dedi.

İstanbul'dan gelen bir başka ziyaretçi ise "Kapadokya ile ilgili hiçbir bilgim olmadan geldim. Kar altında çok güzel görünüyor. Geldiğimiz arkadaşlarla beraber çok mutlu olduk. Yarın da balona binmeyi planlıyoruz, hiç binmedim. İş hayatından kaçamak yapmak için bölgeye gelmeye arkadaşlarla karar verdik." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kar altında Kapadokya'yı gezmek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER