Kar yağışı Sivas'ta kara ve hava ulaşımını aksattı


Sivas'ta 2 gün süreyle etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Sivas ve ilçelerinde 783 köy yolu ulaşıma kapanırken uçak seferleri de iptal edildi.

1238 köyü bulunan Sivas'ın 783 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Sivas merkezde 75, Zara'da 130, Kangal'da 110, İmranlı'da 99, Şarkışla'da 79, Yıldızeli'nde 70, Hafik'te 65, Ulaş'ta 38, Gemerek'te 32, Gürün'de 28, Doğanşar'da 26, Suşehri'nde 21 ve Altınyayla'da 10 köy etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarını açmak için Özel İdare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Sivas'ın Suşehri ve İmranlı ilçeleri ile Gemerek'e bağlı Sızır ve Yozgat'ın Çayıralan ilçelerini birbirine bağlayan yol, etkili olan kar ve tipi nedeniyle 2 gündür kapalı bulunuyor. Sivas'ı diğer illere bağlayan yollarda bir sıkıntı bulunmazken Karayolları ekipleri yolların trafiğe kapanmaması için aralıksız çalışıyor.

UÇAK SEFERİ YAPILAMADI

Kar yağışı hava ulaşımını da etkiledi. İstanbul-Sivas seferini yapacak olan TK2658, TK7374 sefer sayılı THY ve Anadolu Jet uçakları olumsuz hava koşulları nedeniyle havalanamadı. Seferler karşılıklı olarak iptal edildi.

Bu arada kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu. 2 gün aralıksız yağan kar nedeniyle belediye ekipleri güçlükle çalıştı. Ara sokaklarda araçlar yollarda kaldı. Sürücüler araçlarında biriken karları atmakta zorlandı.

Kar yağışı ilginç manzaralar oluşturdu. Çocuklar ise kar tatilini kar topu oynayarak değerlendirdi. Vatandaşlar son yıllarda bu kadar kar yağdığını görmediklerini söyledi.

Kent meydanında aç kalan kuşların imdadına polisler yetişti. Burada nöbet tutan polisler kuşlara yem verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kar yağışı Sivas'ta kara ve hava ulaşımını aksattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER