Kar yağışına Sarıkamış sevinemiyor


Türkiye'nin doğusu kara teslim oldu. Kars'ta 21 köy ile ulaşım koptu. Sarıkamış'ta ise otellerin boş olması turizmcileri üzdü. Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Zülküf Koçak, Sarıkamış Boyalı Ormanları'nın özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine ise tepki gösterdi. Koçak, "Sarıkamış'ta güvenlik sorunu yoktur. Anlam veremiyoruz, hafta sonu 'Kış Oyunları Festivali' yapılıyor. Bakıyoruz basın mensuplarımızın haberi yok, ne yapmaya çalışıyorlar?" diye sordu.

Türkiye genelinde Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Kars ve Sarıkamış kara teslim oldu. İl merkezinin Akdere, Alçılı, Aslanizi, Borluk, Boğatepe, Çamurlu, Çığırgan, Davutköy, Güdeli, Hacıhalil, Küçük Boğatepe, Küçük Yusuf, Koca Bahçe, Söğütlü, Tekneli, Verimli ve Yücelen köyleri ile ulaşımı sağlanamıyor. İlçelerden Arpaçay ve Kağızman'da da 2'şer köy ile ulaşım kar engeline takıldı.

'SARIKAMIŞ'IN ÖNÜ MÜ KESİLİYOR?'

Kristal kar ve sarı çam ormanları ile kayak severlerin ilgi odağı olan Sarıkamış ise yağan kara sevinemiyor. Hafta sonu, 'Kış Oyunları Festivali' düzenlenen ilçede oteller boş ve sömestr tatili bekleniyor. İlçede, Erzurum Palandöken kayak merkezinin önüne geçen Bayraktepe kayak merkezinin yükselen albenisinin önüne geçilmek istendiği ifade ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Zülküf Koçak Kars Valiliği wep sayfasında basın açıklaması olarak yer alan, 'Sarıkamış Boyalı Ormanları Bakanlar Kurulu kararı ile 01 Mart 2016 tarihine kadar, özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir' yazıya anlam veremediğini söyledi. Koçak, "Vali bey kaldırıldığını söylemişti. Bu yazıyı siz okusanız ne düşünürsünüz? Sarıkamış'ta güvenlik sorunu yoktur. Anlam veremiyoruz, hafta sonu 'Kış Oyunları Festivali' yapılıyor. Bakıyoruz basın mensuplarımızın haberi yok, ne yapmaya çalışıyorlar?" diye sordu.

Öte yandan meteoroloji, yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava ve kar yağışının Kars ve Sarıkamış'ta hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Kar yağışına Sarıkamış sevinemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER