Kar İstanbul'u ne zaman terk edecek?

İstanbul'u etkisini alan kar yağışı şehri alarma geçirdi, hava ve deniz seferleri iptal edildi. Kentin batısından giren kar yağışı şiddetini arttırdı.

Kar İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Kar yağışının Avrupa yakasında akşam saatlerine kadar etkisini göstermesi bekleniyor. Anadolu yakasında ise akşam saatlerinde kar yağışının etkili olacağı kaydediliyor. Kar yağışı yarın İstanbul'u terk ediyor. Perşembeden itibaren ise hava sıcaklıkları 7-9 derece birden artacak.

Kar yağışı İstanbul'da yeniden etkili olmaya başladı. Kente batıdan  giren kar yağışı Beylikdüzü ve Büyükçekmece'yi kısa sürede beyaza bürüdü. Kar, ulaşımı da olumsuz etkilemeye başladı.Polis ekiplerinin trafik kontrollerine rağmen hazırlıksız sürücüler kazalara yol açtı. Beylikdüzü TÜYAP önünde bir otomobil kayganlaşan yolda kontrolünü kaybedip takla attı.  Kazadan çok kısa bir süre sonda DHA ekibi olay yerindeydi. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken aracında büyük maddi hasar vardı. Polis ekipleri, itfaiye ve belediye işçileri yolu açmak için olumsuz hava şartlarına rağmen uğraştı. Kısa bir süre sonra da bölgede trafik normale döndü. Görüş mesafesinin oldukça düştüğü Büyükçekmece ve Beylikdüzü'de kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor. Metrobüs başta olmak üzere ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ekipler çalışıyor. 

İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Kaza sonucu İstanbul trafiği bazı noktalarda durma noktasına geldi.

Kar yağışı İstanbul'da yeniden etkisini gösterdi. Kar yağışı Beylikdüzü ve Büyükçekmece'yi kısa sürede beyaza bürüdü. Kar, ulaşımı da olumsuz etkiledi.

Polis ekiplerinin trafik kontrollerine rağmen hazırlıksız sürücüler kazalara yol açtı. Beylikdüzü TÜYAP önünde bir otomobil kayganlaşan yolda kontrolünü kaybedip takla attı.

Görüş mesafesinin oldukça düştüğü Büyükçekmece ve Beylikdüzü'de kar yağışının bir süre daha etkili olması bekleniyor. Metrobüs başta olmak üzere ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ekipler çalışıyor.




Tekirdağ'da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Bitlis’te etkili kar yağışı nedeniyle 361 köy ve 277 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı Bitlis’te park halindeki araçlar ve evler adeta kara gömüldü. Bitlis’te 3 gündür etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının yaklaşık metreyi bulduğu kentte, 315 köy yolundan 59’unun açıldığı 256’sının ise halen kapalı olduğu belirtildi.

Hakkari’de de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi aşması nedeniyle 105 köy ve 277 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri kapalı köy ve mezra yollarını açmak için yoğun çalışma başlattı.


İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), hava muhalefeti sebebiyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu. 

İstanbul’da, kar yağışı beklentisi sebebiyle hava yolu şirketleri iç ve dış hatlarda 159 seferini iptal etti. THY 143, Atlasglobal 10, Onurair 6 seferini iptal etti. THY internet sitesinden yaptığı duyuruda, “İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir.” denildi. Yolculardan seyahat öncesi çağrı merkezlerinden son durumu öğrenmeleri istendi.

5 GÜN İÇİN İSTANBUL TAHMİNİ



KAR NEDENİYLE SÜREKLİ TUZLAMA YAPILIYOR

Soğuk hava dalgasının etkili olduğu İstanbul'da kar yağışı kendisini iyice gösteriyor. Okulların tatil olması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekipleri kara karşı sürekli tuzlama yapıyor. Şehrin en işlek hattı olan metrobüs seferlerinde aksama yaşanmıyor. İstanbul'da birkaç gündür soğuk hava etkili oluyor. Kar sebebiyle ulaşımda bir aksamanın yaşanmamasına okulların tatilde olması etkili oldu. Yollar ve merdivenlerin buzlanmaya karşı İBB ve ilçe belediye ekipleri tarafından sürekli tuzlandı. Kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde birçok hava yolu uçak seferlerini iptal etti. İDO'da kış nedeniyle vapur seferlerini iptal ettiğini duyurdu.


ATATÜRK HAVALİMANI BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle Atatürk Havalimanı beyaza büründü. Etkisini artıran kar nedeniyle havayolu şirketleri, iç ve dış hatlarda 181 seferini iptal etti. Uçaklar da kalkış öncesi buzlanmayı önleyici sıvılarla yıkanıyor.

İstanbul'da kendisini gösteren kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iç ve dış hatlarda çok sayıda sefer iptal edildi. Yapılan duyurularda, THY 143, Pegasus 22, Atlasglobal 10, Onurair 6 uçuşunu iptal etti. THY internet sitesinden yaptığı duyuruda, "İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir." denildi. Yolculardan seyahat öncesi çağrı merkezlerinden son durumu öğrenmeleri istendi.



UÇAKLAR KALKIŞ ÖNCESİ YIKANIYOR

Atatürk Havalimanı'nda etkisini artıran kar sebebiyle apronda çalışan personelde zor anlar yaşadı. Yüzlerini berelerle kapatan çalışanlar, seferlerin gecikmemesi için çaba sarf etti. Uçaklara bagajları yükleyen işçiler, yoğun kar yağışı sebebiyle zor anlar yaşadı. Transit olarak gelen yolcular ise uçaklarını beklerken bankların üzerinde yattığı görüldü. Şiddetini artıran kar sebebiyle bazı pilotlar, buzlanmaya karşı de-icing işlemini talep etti. Uçakların kuyruk ve kanat kısımları yer hizmetleri görevlileri tarafından buzlanmaya karşı alkollü sıvılarla yıkandı.

5 GÜN İÇİN TÜRKİYE TAHMİNİ

Buz tutan yolda, TIR'lar yolda kaldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eksi 5 dereceye düşen sıcaklıklar, yolların buzlanmasına neden olurken Organize Sanayi Bölgesi'ne malzeme götüren TIR'ların yoldan çıkmasına neden oldu.

Aşırı buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı TIR su kanalına düştü. Yokuşu çıkmakta zorlanan diğer TIR sürücüleri her hangi bir kazaya sebebiyet vermemek için araçlarını park ederek beklemeye başladı. 

Sabaha kadar süren bekleyiş, yolun tuzlama çalışmasının tamamlanmasının ardından sona erdi.

Edirne'de sabah saatlerinden etkili olan kar yağışı belli aralıklarla devam ediyor.

Ocak ayı başlarında bölgede ilk kez yağan kar, yüzünü ikinci kez gösterdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağış, kısa süre içerisinde zemini kapladı. Beyaz örtüyle kaplanan Edirne'de, kartpostallık manzaralar oluştu. Selimiye Camii başta olmak üzere, bütün tarihi yapılar beyaza büründü. Karla kaplanan yollarda ulaşımın aksamaması için, belediye ekipleri yoğun çaba gösterdi. Tuzlama ekipleri yollarda, temizlik görevlileri ise kaldırımlarda çalışma yaptı. 


<< Önceki Haber Kar İstanbul'u ne zaman terk edecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER