Kara, belediye başkanları için TBMM'ye kanun teklifi sundu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, iki dönem belediye başkanlığı yapan kişilerin, hususi damgalı pasaport kullanmaya devam etmelerini düzenleyen kanun teklifi hazırladı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Kara, 15.07.1950 tarih ve 5682 sayılı Pasaport Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sunduğunu duyurdu.

Hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde, belediye başkanlarının görevleri süresince kamu görevlisi olarak kabul edildiğini, yaptıkları hizmetlerde kamu adına yetki kullandıklarını, yönetimini üstlendikleri belediyeyi yurt dışında temsil ettiklerini hatırlatan Kara, belediye başkanlarının görevleri süresince kullandıkları yeşil/hususi damgalı pasaportları ancak birinci derece kadro ile emekliliği hak ettikleri zaman kullanmaya devam edebildiklerini kaydetti. Halkın takdiri ile seçilen ve bu süreci en az 2 dönem yürüten belediye başkanlarının birinci derece kadro ile emekliliği beklemeden, yeşil pasaport/hususi damgalı pasaport almaları gerektiğini ifade eden Kara, "Başkanlığını yürüttükleri belediyeler ile ilin tanıtımına ve gelişmesine, ayrıca yurtdışı temsillerinde ülke tanıtımı ile kültürel, ticari ve tarımsal birçok alanda temsil ettikleri belediyeye katkı sağlayan belediye başkanlarının yaptıkları hizmetler karşılığında temsil ettikleri makamın da gerekliliğinin sağlanmış olacaktır." ifadesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kara, belediye başkanları için TBMM'ye kanun teklifi sundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER