Karabağ'da ateşkes için anlaştılar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Karabağ’da ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.

Azerbaycan Ermeni hedeflerini böyle vurmuş

Video: Arşiv

Nisan ayında Karabağ krizinin patlak vermesinin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sargsyan, ilk defa Viyana’da bir araya geldi.

Minsk Grubu eşbaşkan ülkeleri (ABD, Rusya ve Fransa) katılımıyla gerçekleşen toplantıda alınan ilk kararı açıklayan Sergey Lavrov, tarafların ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Lavrov, “Anlaşmaya vardık. Bu ortak basın açıklamasında duyurulacak. Barışın devam etmesi sağlanılacak. 1994 ve 1995’te yapılan anlaşmaya göre ateşkes sağlanacak.” dedi.

‘Taraflar uzlaşmaya hazır’

Uzlaşıya varmanın her zaman mümkün olduğunu ifade eden Lavrov, “Eğer böyle bir şey olmasaydı Rusya, ABD ve Fransa bundan vazgeçerdi. Biz işi sonuna kadar götürmeye ve çatışmayı durdurmak için ilerlemeye kararlıyız. Taraflar arasındaki gergin durumu dikkate alarak bunu kademe kademe yapmalıyız. İlk etabın parametrelerinde anlaşma olasılığı var.” diye konuştu. Lavrov, “Azeri ve Ermeni müzakerecilerin uzlaşıyı şekillendirmeye motive olduklarına dair gerekçelerimiz var. Biz her türlü katkıda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

İkinci görüşme Haziran’da netleştirilecek

Haziran ayında iki ülke cumhurbaşkanlarının ikinci görüşmenin yeri ve tarihini belirleyeceği bilgisini veren Lavrov, “Toplantıda siyasi süreçte yapılanlar doğrultusunda Karabağ probleminin kesin çözümü için parametrelerin mutabakatı çalışmasına devam edilecek.” dedi.

Muhabirajans
<< Önceki Haber Karabağ'da ateşkes için anlaştılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER