Karabet Geçidi'ne ilk kar yağdı


Van-Bahçesaray yolunun Karabet Geçidi'ne ilk kar yağdı. Kalınlığı yaklaşık 20 santimetreyi bulan kar, rüzgar ve soğuk havayla birlikte hayatı olumsuz etkiliyor. Yolu kullanan ilçe sakinleri 3 yıl önce yapımına başlanan kar tünellerini bitmemesine tepki gösteriyor.

Van-Bahçesaray Yolunun Karabet Geçidi'nde biriken kar temizlenirken, soğuk hava ve rüzgardan dolayı yolun geceleri kapanması, vatandaşların ulaşımını olumsuz etkiliyor. Van'a 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray ilçesinin yoluna ilk kar yağdı. 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kalınlığı yaklaşık 20 santimetreyi bulan kar, rüzgar ve soğuk havayla birlikte hayat şartlarını zorlaştırdı.

2012 yılında başlayan kar tünellerinin halen bitmemesine tepki gösteren vatandaş Musa Karaduş, "Devlet bize tünellerin bitmesi için söz vermişti. Ama halen yapmadı. Yıllardır Bahçesaray ilçemize 9 gezegen deniyor. Devlet yapmadı. Bize söz verdi. İnsanlar burada büyük sıkıntı çekiyor. 1 aya kalmaz buralar kapanacak. Hizan tarafından gideceğiz. O da 6-7 saat sürecek. Bizler büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu yörenin insanları biraz alıştı. Ama buraya alışan insanlar gidip gelmekte zorluk çekiyor." dedi.

Bahçesaray yolundan ilk defa kamyonuyla geçtiğini söyleyen Erol Yılmaz ise insanların bu mevsimde batıda denize girdiğini ifade etti. Kamyonuyla yolu zor gidebildiğini aktaran Yılmaz, "İlk defa bu yolu geldim. Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Bu dönemde bu zorluklar varsa ocak aylarını hiç düşünmemek gerek. Yılın 6 ayında yollar kapalı. Bir an önce tünelin çalışmasının hızlandırılarak tünellerin açılması gerekecek." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Karabet Geçidi'ne ilk kar yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER