Karabük'te soba zehirlenmesi: 1 ölü, 2 yaralı


Karabük'te havaların soğuması ile soba zehirlenme vakaları da yaşanmaya başlandı. Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden Ağyar ailesi sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Baba Ramazan Ağyar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, bir temizlik firmasında çalışan 44 yaşındaki Selma Ağyar işe gelmeyince iş arkadaşları kendisine cep telefonundan aradı. Telefonuna ulaşamayan arkadaşları Ağyar ailesinin komşularına haber verdi. Ağyar çiftinin, Fevzi Çakmak Mahallesi Gediz Sokak'ta bulunan evine giden komşular, kapıyı kırarak içeri girdi. Selma ve Ramazan Ağyar ile oğlu Tayfun Ağyar'ı yerde hareketsiz bulan komşuları hemen 112 acil servisini aradı. İlk müdahaleyi 112 acil servis ekibinin yaptığı Ağyar ailesi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Eşi gibi temizlik işçisi olan Ramazan Ağyar yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavi altına alınan Selma ve 14 yaşındaki oğlu Tayfun Ağyar'ın da hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

YETKİLİLER UYARIYOR

Öte yandan soba zehirlenmelerine karşılık Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, şu uyarıda bulundu: "Aşırı doldurulan sobanın duman yolu daralacağı, soba içinde düzensiz ısı dağılımı nedeniyle de baca çekişi azalacağından soba yakılırken aşırı doldurulmamasına dikkat edilmeli. Sönmekte olan sobaya asla tutuşması güç yakıtlar konulmamalı, yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalı. İyi ısınmayan ve alttan yakılan kömür sobalarında karbon monoksit zehirlenmesi riski artacağından soba tutuşturulurken yakıtın mutlaka üstten yanması sağlanmalı. Özellikle alçak basınçlı lodoslu havalarda ölüm olaylarında artış görüldüğü için eğer bacalar standartlara uygun değilse alçak basınçlı havalarda soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise gece yatarken mutlaka soba veya gazlı sobalar tam olarak söndürülmeli. Soba borularının birbiriyle birleştirilmesinde hava ve baca gazını sızdırmadığı kontrol edilmeli. Bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı, düzenli olarak temizletilmeli. Ayrıca, karbonmonoksit gaz alarm dedektörü de alınabilir." CİHAN
<< Önceki Haber Karabük'te soba zehirlenmesi: 1 ölü, 2 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER