Karacabey'de 4.'sü düzenlenen Tarım ve Hayvanclık Fuarı açıldı

Karacabey'de 4.'sü düzenlenen Tarım ve Hayvanclık Fuarı açıldı

BURSA (CİHAN)- Bursa'nın Karacabey ilçesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Tarım ve Hayvanclık Fuarı törenle açıldı. Fuara, 200 civarında marka katılım gösterdi.

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Bütünşehir' yasası çerçevesinde her zaman tarım kesiminin yanında olmaya başladıklarını söyledi. Buna yönelik faaliyetlere değinen Altepe, daha önce çiftçilere 400 arı kovanı dağıtıp, gereksiz tarımsal ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla 5 ilçeye erken uyarı sistemi kurduklarını, ürün kurutma alanları ve arazi yollarının düzenlenmesi çalışmalarıyla çiftçinin her zaman yanında olduklarını gösterdiklerini belirtti.

Altepe, köyden kente göçün önlenmesinin ancak kırsal kalkınmayla sağlanabileceğini belirterek, bu amaçla sorumluluk alanında olmamasına rağmen Keles'e kurdukları süt fabrikası ile çiftçiye verdikleri önemi gösterdiklerini belirtti. Büyükşehir yasasının ardından doğrudan sorumluluk alanına giren kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş gibi birimleri kurup, aktif olarak bu alanda çalışmaya başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Daha önce de arı kovanı dağıtımı ve erken uyarı sistemlerinin kurulması için çiftçimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp, ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınmada örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin sahip olduğu potansiyeli tanıtmak amacıyla Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın dördüncüsünü düzenlediklerini açıkladı. Yaklaşık 200 markanın iştirak ettiği fuara geçmiş yıllara oranla yüksek katılımla karşılaştıklarını ifade eden Başkan Özkan, Karacabey'in tarımsal potansiyelini tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de tarım kesiminin sorunlarına dikkati çekerek, tarım alanlarının her geçen yıl azaldığını söyledi. Demiröz, tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 4. Karacabey Tarım Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. 12 bin metrekare kapalı alanda açılan fuarda 'Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Traktör ve Tarımsal Mekanizasyon Yan Sanayi, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Ekolojik Tarım, Tarıma Yönelik Diğer Ekipman ve Ürünler, Tarımsal Hizmetler, Canlı Hayvan Yetiştiriciliği ve Hayvansal Üretim Makineleri' yer aldı. Tarım Fuarı, hafta sonuna kadar gece 22.00'ye kadar gezilebilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Karacabey'de 4.'sü düzenlenen Tarım ve Hayvanclık Fuarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER