Karacabey'de egzoz gazı kontrolü

Karacabey'de egzoz gazı kontrolü

BURSA (CİHAN)- Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü ekipleri, Karacabey'de egzoz gazı emisyon ölçüm denetimi yaptı. Çevre Kanunu'na göre, egzoz gazı emisyonları sınır değerleri geçtiği takdirde araçlara bin 932 lira idari yaptırım, egzoz emisyon ölçüm pulu olmayanlara da 963 lira cezai işlem uygulanıyor.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce, Karacabey girişinde araçlara denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, benzinli araçlarda karbonmonoksit emisyonuna, dizel araçlarda duman koyuluğuna dikkat edildi. Kontrollerle ilgili bilgi veren yetkililer, "Benzinli araçlarda karbon monoksit emisyonu ölçülüyor. Dizelde ise duman yoğunluğu ölçülüyor. Üç adet değerin ortalaması alınıyor." şeklinde konuştu.

Çevre Kanunu'na göre, egzoz gazı emisyonları sınır değerleri geçtiği takdirde araçlara bin 932 lira idari yaptırım, egzoz emisyon ölçüm pulu olmayanlara da 963 lira cezai işlem uygulanıyor. Otomobillerin ilk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir, otomobil haricindeki araçların her yıl egzoz emisyon ölçümlerini yaptırması gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Karacabey'de egzoz gazı kontrolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER