Karaçanta; Karanlık mihraklara en güzel cevap kenetlenmektir


Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Diyarbakır'in Lice ilçesinde yaşanan terör olayının alçakça hazırlandığını ifade ederek, bu yaşananlara en güzel cevabın milletçe kenetlenmeyle verileceğini söyledi.

Başkan Karaçanta, Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde, teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç Mehmetcik'in şehit olması ve 24 Mehmetcik'in ise yaralanması üzerine açıklama yaptı.

Yapılan saldırıyı nefretle kınadığını belirten Karaçanta, "Alçakça hazırlanmış kanlı bir planın hedefi olduğumuz açıktır. Ancak Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmektir." dedi.

Başkan Karaçanta, "Ülkemiz ve milletimiz üzerinde haince plan yapanların planlarını, Rabbim kendi başlarına çevirsin ve hesaplarını boşa çıkarsın. Alçakça hazırlanmış kanlı bir planın hedefi olduğumuz açıktır. Ama aziz milletimiz sahip olduğu tecrübe ve sağduyu ile bu kanlı oyunu bozacak, teröre teslim olmayacaktır. Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmaktır. Hiçbir zalim, hiçbir hain, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Düzenledikleri menfur saldırılarla kirli emellerini gerçekleştireceklerini sanan hainler şunu çok iyi bilsinler döktükleri kanda boğulacaklar." açıklamasında bulundu.

Karaçanta son olarak, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu hain saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman Mehmetçiklerimize de acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Karaçanta; Karanlık mihraklara en güzel cevap kenetlenmektir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER