Karaciğer nakli yüksek lisans programına, ilahiyat mezunları alınacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 13 2020
Paylaş
X Post
Malatya İnönü Üniversitesi, Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı’na giriş için, ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartı getirdi. Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yılmaz, amaçlarının, 'toplumu bilinçlendirmeye yönelik bilimsel çalışmalar yapmak olduğunu' söyledi.
Üniversitelerde açılan birbirinden ilginç ilanlar tartışma konusu olurken, anlaşılması zor bir ilanın duyurusu da Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi tarafından yapıldı.
İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinin duyurular kısmının Enstitüler Öğrenci Alımı İlanı başlıklı bölümünde, Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dalları’nda yüksek lisans ve doktora programları için giriş koşulları açıklandı.
Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı için, 'İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunu olma' ile birlikte konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartının arandığı bildirildi.
Verilen bilgiye göre, programa başvuru 2-8 Eylül tarihlerinde yapılacak, mülakatlar da 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 14 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtların da 16-18 Eylül tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

ENSTİTÜ MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ilanda neden ilahiyat mezunu olma şartının koşulduğuyla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz, bunun nedenini “toplumu organ bağışı ile ilgili bilinçlendirmek ve organ bağışının önündeki bazı yanlış bilgilerden kaynaklanan engelleri kaldırmaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak” olarak açıkladı.
Yılmaz’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:
“Dünyada bir organa spesifik tek organ nakli enstitüsü olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün en
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İstifa Etti2.AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve İmralı Heyeti'ne Teşekkür3.Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrısında Bulundu4.Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Dokunulmazlık Dosyaları Sunuldu!5.İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Katılmayacak
6.İzmir Büyükşehir Belediyesi Elektronik Ücret Toplama İhalesinde Asis Elektronik En Düşük Teklifi Verdi7.TBMM'den Geçen 'Çerçeve Yasa' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Onayına Sunuldu8.2026 Yılında 52 Polis İntiharı: İçişleri Bakanı Çiftçi'den Meclis'e İnceleme Vurgusu9.Çekirdekten meyveye imani mertebeler10.Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, CHP'den İ...

AKP'li Kepoğlu'dan Çerçeve Yasa Sonrası Öcalan ve ...

Bahçeli, 'Çerçeve Yasa'nın Hızla Uygulanması Çağrı...

Özgür Özel de var! TBMM'ye Üç Milletvekilinin Doku...

İzmir Büyükşehir Kaynakları: Cemil Tugay AKP'ye Ka...







