Karadeniz'de nefes kesen dakikalar

Karadeniz açıklarında hareketli dakikalar yaşandı. Black Sea Hawk 2015 tatbikatına Romanya, Bulgaristan ve Rusya katıldı.

Karadeniz'de nefes kesen dakikalar

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Black Sea Hawk 2015" tatbikatı, Türkiye'nin ev sahipliğinde Karadeniz'de Şile açıklarında gerçekleşti. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin (Türkiye, Rusya, Bulgaristan Romanya) Sahil Güvenlik (SG) Sınır Muhafaza Teşkilatı personellerinin katılımıyla gerçekleşen tatbikat başarıyla tamamlandı.

Black Sea Hawk 2015 tatbikatına göre teröristler sahil güvenlik botuna saldırdı. Bir başka terörist grubu ise yolcu gemisini ele geçirdi. Karadeniz açıklarında hareketli dakikalar yaşandı.


Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen tatbikata Karadeniz'e kıyısı olan Romanya, Bulgaristan ve Rusya'dan ekipler de katıldı.

Herşey senaryo gereğiydi ama bütün süreç büyük bir titizlikle ilerledi. Sahil güvenlik ekipleri teröristlerin bulunduğu gemiye yanaşınca operasyon başladı. Teröristlerin teslim olmaması üzerine devreye özel tim girdi.
 
Kurtarma operasyonu sırasında hareketli dakikalar yaşandı. Tatbikat yolcu gemisindeki yangının söndürülmesinin ardından son buldu. 
<< Önceki Haber Karadeniz'de nefes kesen dakikalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER