Karadeniz'de Ukrayna gemisi battı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 14 2025
Türkiye'den Ukrayna'ya giden yük gemisi, bordasında oluşan bir delik nedeniyle Karadeniz’de battı.
Bulgaristan açıklarında batan gemiden 10 Ukraynalı denizci kurtarıldı.
Karadeniz'de, Bulgaristan'ın Varna kenti açıklarında Eileen isimli yük gemisinin battığı bildirildi. Bulgar denizcilik yayını Maritime.bg'nin haberine göre, gemideki 10 Ukraynalı mürettebatın tamamı kurtarıldı.
Türkiye'den Ukrayna'ya seyir halinde olan gemi, Varna'nın yaklaşık 260 kilometre açığında aniden battı. Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geminin bordasında oluşan bir delik nedeniyle sulara gömüldüğü belirtildi. Mürettebatın, gemiyi iki can salı ile tahliye ettiği ifade edildi.
Kurtarma operasyonuna Türkiye ve Romanya'dan gelen gemilerin yanı sıra, Bulgaristan sınır gemisi ve deniz kuvvetlerine ait bir helikopter katıldı. Operasyon sonucunda tüm mürettebat güvenli bir şekilde kurtarıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, geminin neden battığını ve bordasındaki deliğin nasıl oluştuğunu belirlemek için incelemeler sürüyor. Bölgedeki deniz trafiğinin bu olaydan etkilenmediği öğrenildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







