Karadenizliler tiyatroya doyacak

Karadenizliler tiyatroya doyacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu (DT) tarafından düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin 16'ncısı 2-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 10 yabancı ülkenin devlet tiyatrolarının sahne alacağı festivalde, Türkiye'den ise 7 ilden katılım olacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en eski ikinci büyük festivaline 15 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Festivalin, Türkiye'nin en iyi festivalleri arasında olduğunu belirten Görgün, "Bu yıl pek çok çalışma yaptık ve Trabzon'u karnaval havasına çevirelim, halkın katılımını üst düzeye çıkartalım istedik. Bu kapsamda açılış programını şehrin farklı noktalarında gerçekleştireceğimiz etkinliklerle yapacağız." dedi.

Dünyanın çok farklı yerlerinden festivale katılım talebi geldiğini anlatan Görgün, Trabzonlu sanatseverlerin en fazla beğeneceği oyunları seçerek, o ülkeleri davet ettiklerini dile getirdi. Sosyal sorumluluk gereği festival kapsamında her yıl farklı bir çalışma da yaptıklarını anlatan Görgün, bu yıl da engelli sanatseverler için Hong Kong ekibinin özel bir gösterimle festivale renk katacağını kaydetti. Görgün, tamamı işitme ve konuşma engelli sanatçılardan oluşan Hong Konglu tiyatrocuların Görsel Harikalar Diyarına Seyahat oyunu ile sahne alacağını belirtti. Tiyatronun sadece bir oyundan ibaret olmadığına vurgu yapan Görgün, sosyal sorumluluk yönüyle de birçok fonksiyon icra ettiğini ifade etti.

2-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne Trabzon, Ankara, Sivas, Erzurum, Van ve Adana devlet tiyatroları ile İstanbul'dan özel Yolcu Tiyatrosu katılacak. Festivalin yabancı misafirleri ise Rusya, Ukrayna, Hong Kong, Kazakistan, Gürcistan, Romanya, Dağıstan, İran, Bosna-Hersek ve Hollanda olacak.

Adana Devlet Tiyatrosu'nun 'Matruşka' adlıyı oyunu ile açılış gününde açık hava gösterisi yapacağı festivalde sahnelenecek diğer oyunlar ise şöyle: Trabzon DT Gogo ve Rulet, Ankara DT Hayvan Çitliği, Sivas DT Kanlı Düğün, İstanbul'dan özel Yolcu Tiyatrosu Kapıların Dışında, Erzurum DT 80 Günde Devri Alem ve Van DTKurbağa Prens. İran Carbon Pasifik Okyanusu, Ukrayna Dunno'nun Neşeli Maceraları, Hong Kong Görsel Harikalar Diyarına Seyahat, Kazakistan Karagöz, Gürcistan Farklı Bir Opera, Romanya Lanetlenmiş, Dağıstan Bir Delinin Hatıra Defteri, Rusya Eski Zaman Toprak Beyleri, Bosna-Hersek Mare Nostrum ve Hollanda Kabare Yerli Yersiz.
CİHAN
<< Önceki Haber Karadenizliler tiyatroya doyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER