Karaman’dan yeni fetva: Savaş halinde...

Rejimin ‘fetvacısı’ olarak bilinen Yenişafak yazarı Hayrettin Karaman, yine çok tartışılacak bir yazı kaleme aldı. Daha önce ‘yolsuzluğun’ hırsızlık olmadığını, yalan söylenebileceğini anlatan Hayrettin Karaman’ın son yazısına göre ‘savaş’ varsa bazı suçlar cezalandırılmaz; önemli olan savaşı kazanmak! Dolayısıyla AKP rejimi temsilcilerinin ‘suçları’ da ‘savaş’ hali nedeniyle cezalandırılamaz!

SHABER3.COM

Yenişafak Yazarı Hayrettin Karaman, ‘Düşünce hürriyeti, hoşgörü ve tahammül’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. “İnsanların düşünmesini engellemek mümkün değildir; engellemeye konu olan düşünceyi, duyguyu, kararı açıklamaktır.” diyen Karaman, yazısının devamında şu ifadeleri kullanıyor:

Şahıslara hakaret, bölücülük, kutsallara hakaret, kamu düzenini bozmaya, şiddete başvurmaya teşvik ve tahrik gibi düşünce ve kararların açıklanmasına müsamaha edilmez. Bunların dışında her insan, düşündüğünü açıklar, katılmayan, duruma göre ya hoş görür veya tahammül eder.

Her ağzı olanın konuşması uygun değildir, konuşmanın sorumluluğu vardır. Bu ülkede herkes doktor gibi, din âlimi gibi veya bir başka alanda uzman gibi konuşuyor; sosyal medyada yayın yapıyor, nice çamlar deviriyor, nice sapıtmalara sebep oluyor… Bu, elbette caiz değildir ve hoş görülemez.

xxx

Bilenler tartıştıkları, bahse konu edindikleri meselelerde öncelik şartına riayet etmelidir.

Bugün önceliğimiz âlimlerin, kanaat önderlerinin ve bunların etkisi altında kalan halkın birliğidir. Düşmanları tarafından kuşatılmış, savaş açılmış maddi ve manevi değerlerimizin birlikte korunmasıdır.

Savaş hâli ve alanında bazı suçları işleyenlerin cezalandırılmama kuralından ibret almamız gerekiyor.

Savaşı kazanmak mı önemli, ferdî suçları orada cezalandırarak savaşanları azaltmak ve morallerini kırmak mı önemli; işte bu soruya cevap verilmiştir o kural ile.


İslâm barıştır, esenliktir, nimettir, bütün insanlık için rahmettir, ümittir; lakin onu ortadan kaldırmak isteyenlere karşı da savaştır. Ümmet bölünerek savaşı kendi aralarında yaptıkları sürece akıbetimiz yok oluştur, artık uyanalım!
<< Önceki Haber Karaman’dan yeni fetva: Savaş halinde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER