Karamollaoğlu: Babacan, Davutoğlu ve Gül ile görüştüm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'te katıldığı programda Suriye konusunda görüşlerini Erdoğan'a ilettiğini belirtirken, Çankaya'da üçlü zirvede alınan kararları tasvip ettiğini kaydetti. Ayrıca Karamollaoğlu Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül ile görüştüğünü söyledi.

Davutoğlu canlı yayında istifa etti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, önceki günlerde Saray'da bir araya geldiği Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirilen 2 saatlik görüşmeye ilişkin detayları da aktardı.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN "AF HAZIRLIĞI" MESAJI

Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'la münakaşaya girmeden her konuyu gündeme aldıklarını söyledi.

Erdoğan'a, "Bugün 150 bin civarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden uzaklaştırılmış insan var. Ayrıca farklı kanaatlerle ceza görmüş veya itham altında insan var. Bunların içinde mahkemeye gidip masum olduklarını ispat edip görevlerine dönemeyenler var." dediğini aktaran Saadet lideri, “Başka işle uğraşamıyorlar. Ben ‘Bunun üstesinden gelinmesi lazım, bunu yapacak olan sizsiniz, bu af yoluyla da olabilir. Kendiniz birtakım çalışmalar yapıyorsunuz, bu mağduriyetlerin gecikmeden giderilmesine ihtiyaç var’ dedim. Kesin olarak bir ifade kullanmamasına rağmen bu konuda birtakım hazırlıkların yapıldığı intibaı bende doğdu.” diye konuştu.

"ÇANKAYA'DA ALINAN KARARLARI TASVİP EDİYORUZ"

Suriye konusunda da görüşlerini Erdoğan’la paylaştığını söyleyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Zaten Çankaya görüşmeleri neticelendi. Çankaya görüşmelerine bakın, bizim 7-8 senedir ısrarla söylediğimiz konular üçlü zirvede karar alındı, kabul edildi. Şu an da Çankaya’da alınan kararlar bizim tasvip ettiğimiz kararlar. Bu kararları tatbik etmek çok zor. Suriye’de kanlı çatışmalar olmuş. Kimisi anne, babası, kimisi çocuklarını kaybetmiş. Bunları uzlaştırmak kolay değil. Belli süreye ihtiyacımız var.”

"YENİ PARTİ KURAN İKİ İSİM VE GÜL İLE GÖRÜŞTÜM"

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partilere dair konuşan Karamollaoğlu, “Yeni oluşumları açık bir arayışın ihtiyacı olarak görüyorum. AKP politikaları bundan sonra aynen devam ederse bu ülkenin problemlerini çözmek mümkün olmaz.” diye konuştu. 

Karamollaoğlu “Ben sayın Babacan, sayın Davutoğlu ve sayın Abdullah Gül ile de görüştüm. Onlar anladığım kadarıyla şu kanaate gelmişler; bundan sonra kendilerinin AKP politikalarının, müsbet yönde değişeceğine dair bir kanaatleri yok.” dedi. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TUTUKLULUĞU

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında görüşlerini de yineleyen Karamollaoğlu, “Eğer bir yerde belediye başkanları görevlerinden alınıyorsa, bir parti başkanı kendisi bir konuda adaylık ortaya koyuyorsa diğer partilere uygulanan hukuk kuralları onlara da uygulanmalı dedim. İnsanlar tetikçilik yapmayı, çarpıtmayı, hakareti marifet zannediyorlar. Ne iktidar ne başka bir güç kendisini mahkemelerinin de yerine koyarak karar almamalıdır.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Karamollaoğlu: Babacan, Davutoğlu ve Gül ile görüştüm Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER