Karanfil bırakıp akademisyenlerin kalemini kırdılar!


Sultanahmet'teki patlama yerine karanfil bırakan bir grup, terörü lanetledi. Eylemciler, tartışmalara neden olan bildiriyi imzalayan akademisyenlerin kalemini kırdı.

Geçtiğimiz günlerde Sultanahmet Dikilitaş'ta 10 kişinin hayatını kaybettiği yere gelen bir grup, yapılan saldırıyı karanfil atarak kınadı. Yapılan açıklamaya İstanbul Şehit Aileleri Derneği, Türk Ocakları Vakfı, Kırım Tatarları, Suriye Türkmenleri, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu, İstanbul Bingöllüler Derneği ve Bitlis Şehit Aileleri Derneği ile Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyeleri katıldı.

Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, akademisyenlerin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen çatışmalarla ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi. Bu akademisyenleri nefretle kınayan Sözen, "Bu kişiler, Türkiye'yi uluslar arası kamuoyunda zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Geçen hafta Genelkurmay Başkanlğı'ndan aldığımız izin gereği Sur'da yaşanan hadiseleri yerinde görme fırsatı buldum. Sur'da hilal ile haçlıların savaşı vardır. Sur'da bir Türk Kürt savaşı yoktur. Çünkü orada evlerinden kovulan Kürt kökenliler. Orada PKK'nın zulmüne maruz kalanlar Kürt ve Zaza kökenli vatandaşlarımız. Oradaki askerimiz, korucumuz ekmeğini Kürt kökenli vatandaşlarla paylaşıyor. Diyarbakır Valiliği 3 binin üzerinde vatandaşı otel odalarında misafir ediyor. Bu akademisyenlerin zerre kadar vicdanları varsa oraya gitmeden bir yargıya varmaları yerine gidip, Sur, Silopi ve Cizre'de bir gecelerini geçirmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

'KALEMLERİNDEN ATEŞ ÇIKMAKTADIR'

"Dünyanın hiçbir yerinde çocuklara dokunulmazken, bugün Şırnak'ta PKK tarafından bebeklerimiz katledilmekte." diyen Sözen, "Bunlar PKK terör örgütünün ismini ağızlarına almayacak kadar korkaktırlar. PKK'nın silahından ateş çıktığı yerden, bunların kaleminden kan dökülmektedir. Bu Türkiye'ye yapılmış bir ihanettir. Ama bugün bazı siyasi parti liderleri ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), akademisyenlerin yaptığı açıklamayı ifade özgürlüğü olarak belirtiyor. GYV'nin bu tutumu PKK ve paralel yapının iş birliğini bir kez daha ayyuka çıkarmıştır. Seçimlerde paralel yapının mensupları oylarını HDP'ye vermişlerdir. Bugün de açıklamalarıyla PKK ile işbirliği içinde olduklarını bir kez daha deklare etmişlerdir." iddiasında bulundu.

"Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Gün aramızdaki hainleri belirleyip, uzaklaştırma günüdür." diyen Sözen şöyle konuştu: "Bugün Nobel ödülü alan Aziz Sancar ile övündük, gurur duyduk. Bunlar da Aziz Sancar gibi projelere imza atsınlar ki biz kendilerine alkış tutalım, Amerika'ya gidip, Aziz Sancar'ın elini hatta ayağını defalarca öpmek isteriz. Diyarbakır'da devlet, millet, asker, polis ve korucu hepsi el ele vatan mücadelesi için canlarını vermektedir. Bugün o akademisyenler açıklama yapabiliyor, biz burada konuşabiliyorsak, birileri canlarını orada feda ettikleri için…"

CHP'LİLERİ DE ELEŞTİRDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP'lilerin akademisyenlerin açıklamalarına sahip çıktığını savunan Sözen, "Yapılan açıklamaları en az akademisyenlerin yaptığı kadar kötü görüyoruz. Bugün bu ülkede 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın kızı bu akademisyenlerin içinde yer alabiliyorsa, 30 yıldır bu ülkede terörle mücadelede ne kadar zorluk yaşandığını bizlere anlatıyor." şeklinde konuştu.

'HESABI SORULACAK'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "imzalarını geri çeksinler" sözüne de karşı çıkan Sözen, "Bu artık bir şey ifade etmez. Saflarını belli etmişlerdir. Bunun hesabı kendilerinden sorulacak." diyerek, temsili olarak akademisyenlerin kalemlerini kırdılar.


CİHAN
<< Önceki Haber Karanfil bırakıp akademisyenlerin kalemini kırdılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER