Karateciler Avrupa'yı 10 altın, 3 gümüş, 7 bronzla zirvede tamamladı


43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda ilk iki gün yedisi altın olmak üzere 13 madalya kazanan milliler, son gün zirve mücadelesi için çıktığı tatamide yedi madalya daha kazanarak Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Kıbrıs'ın Limasol kentinde düzenlenen 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda ay yıldızlı ekibimiz, 10 altın, üç gümüş ve yedi bronz olmak üzere toplamda kazandığı 20 madalya ile takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye'nin 20 madalya ile zirveye çıktığı şampiyonada, en yakın rakibi Fransa beş altın, üç gümüş, dört de bronz madalya ile toplamda 12 madalya kazandı. Fransa'nın ardından üçüncü olan İspanya ise dört altın, dört gümüş, dört bronz, toplamda 12 madalya topladı.

SPORCULARIN ZİRVE HİKAYESİ

Organizasyonun üçüncü ve son gününde 21 Yaş Altı sporcuların yarıştığı şampiyonada milliler; üç altın, bir gümüş üç de bronz madalya kazanarak genel sıralamada Türkiye'yi Avrupa şampiyonluğuna taşıdı.

21 Yaş Altı Erkekler Kumite 60 kiloda Eray Şamdan, İspanyol Cisneros Angel Medina ile finalde karşılaştı. Ay yıldızlı temsilcimiz, maçın başında kurduğu üstünlüğü bırakmayarak rakibini 6-0 yendi ve Avrupa Şampiyonu oldu.

21 Yaş Altı Erkekler Kumite 67 kiloda son dünya şampiyonu Burak Uygur, zorlanmadan geldiği finalde geçen yıl dünya şampiyonası finalinde karşılaştığı Fransız Steven Dacosta ile tekrar karşılaştı. Ay yıldızlı sporcumuz, rakibine tatamiyi adeta dar etti ve 3-0'lık skorla Avrupa şampiyonu oldu.

21 Yaş Altı Erkekler Kumite 84 kiloda dünya şampiyonluğu unvanıyla tatamiye çıkan Uğur Aktaş, finalde Danimarkalı Kevin Korte'e şans tanımadı. Temsilcimiz, rakibini 1-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu ve ay yıldızlı bayrağı göndere çektirdi.

21 Yaş Altı Bayan Kumite 68 kiloda Nurcan Çiçek, final mücadelesinde Avrupa üçüncüsü Alman Johanna Kneer'e 9-1 yenilerek ikincilik kürsüsüne çıktı.

21 Yaş Altı Bayan Kumite 50 kiloda Selvanur Akkurt, repesaj finaline çıktığı İsrailli rakibi Coral Amos'u 5-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.

21 Yaş Altı Bayan Kumite 55 kiloda Aleyna Sezer, Çek Veronika Halodova ile karşılaştığı repesaj finalinden 5-4 galibiyetle ayrılmasını bildi ve Avrupa üçüncüsü oldu.

21 Yaş Altı Erkekler Kumite + 84 kiloda Avrupa şampiyonu Alparslan Yamanoğlu, çıktığı repesaj finalinde Fransız Ilyes Klouz ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, 4-1'lik skorla Avrupa üçüncüsü oldu.

21 Yaş Altı Bayan Kumite 61 kiloda Şahika Yıldız, ikinci turda karşılaştığı Alman Anna Miggou'a 4-0 yenilerek elendi.

21 Yaş Altı Bayan Kumite + 68 kiloda Vildan Güvercin, çıktığı repesaj mücadelesinde Azerbaycanlı Farida Aliyeva'ya 2-1 mağlup oldu.

21 Yaş Altı Erkekler Kumite 75 kiloda Sabır Ahmet Uygur, İsveçli William Engman'a 3-2 yenilerek elendi.
CİHAN
<< Önceki Haber Karateciler Avrupa'yı 10 altın, 3 gümüş, 7 bronzla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER