Karateciler Hollanda'da zirveye çıktı


Karatenin Şampiyonlar Ligi Karate 1 Premier League'de sezonun üçüncü ayağı olan Hollanda Open'da millilerimiz, toplamda kazandığı dokuz madalya ile milli takımlar düzeyinde zirveye çıktı.

Dünya Karate Federasyonu'nun yıl içerisinde düzenlediği 11 ayaktan üçüncüsü olan Karate 1 Premier League Hollanda Open'da ilk gün dört madalya kazanan milli takım, bugün tamamlanan organizasyonda beş madalya daha kazanarak, toplamda dokuz madalya ile takım halinde zirveye çıktı.

Rotterdam'daki Tosportcentrum Spor Salonu'nda 19-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve 59 ülkeden 778 sporcunun katıldığı organizasyonda 28 sporcu ile ülkemizi temsil eden Karate Milli Takımı, ilk günün ardından organizasyonun son gününde bir altın, iki gümüş ve iki de bronz madalya kazanmayı başardı.

AYNI SIKLETTE ÜÇ MADALYA

+84 kiloda mücadele eden üç Türk sporcu, Enes Erkan, Rıdvan Kaptan ve Gökhan Gündüz kürsüye ambargo koydu. Tüm turlarda rakiplerine üstünlük kuran Rıdvan Kaptan yarı finale kadar sorunsuz ilerlemeyi başarırken yarı finalde bir diğer sporcumuz Gökhan Gündüz ile karşılaştı. İki milli sporcunun karşılaşmasında kazanan taraf 2-1'lik skorla Rıdvan Kaptan oldu. Adını finale yazdıran Kaptan, bir önceki turda Avrupa üçüncüsü Alman Jonathan Horne'i 2-0 mağlup eden Avrupa ve dünya şampiyonu milli sporcu Enes Erkan ile karşılaştı. Çekişmeli geçen Türk finalinde kazanan taraf, 3-2 ile Rıdvan Kaptan olurken, Enes Erkan'da gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı sıklette repesaj finaline çıkan Gökhan Gündüz ise Fransız Filipe Reis'i 1-0 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

84 kiloda ise iki Türk sporcu kürsüye çıkmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Premier League'in İstanbul ayağında şampiyon olan Aykut Usda, Rotterdam'daki organizasyonda finale kadar ilerlemeyi başardı. Finalde ev sahibi ülkeden Timothy Petersen ile karşılaşan milli sporcumuz, rakibine 3-0 mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

Aynı kiloda bir diğer sporcumuz Uğur Aktaş ise ilk turda Aykut Usda'nın finaldeki rakibi Timothy Petersen'e yenilmesine rağmen, Hollandalı'nın finale çıkmasıyla repesaj mücadelesi yapmaya hak kazandı. Burada büyük bir mücadele veren Aktaş, üst üste çıktığı üç karşılaşmadan da galip ayrılarak repesaj finaline kaldı. Finalde dünya üçüncüsü, Avrupa ikincisi Alman Noah Bitsch ile karşılaşan genç sporcu, rakibine puan şansı tanımayarak 3-0'lık skorla bronz madalyanın sahibi oldu.

Hollanda Open'da madalya kazanan tüm sporcularımız;
Bay Takım Kata: Mehmet Yakan, Osman Evin, Fikret Yılmaz - Altın
Ferdi Kumite 75 kilo: Erman Eltemur - Altın
Ferdi kumite +84 kilo: Rıdvan Kaptan - Altın
Bayan Takım Kata: Dilara Bozan,Gizem Şahin, Rabia Küsmüş - Gümüş
Ferdi kumite +84 kilo: Enes Erkan - Gümüş
Ferdi kumite 84 kilo: Aykut Usda - Gümüş
Bay Ferdi Kata: Mehmet Yakan - Bronz
Ferdi kumite 84 kilo: Uğur Aktaş - Bronz
Ferdi kumite +84 kilo: Gökhan Gündüz - Bronz
CİHAN
<< Önceki Haber Karateciler Hollanda'da zirveye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER