Karatede Balkanlardan sonra yeni hedef dünya şampiyonası


İstanbul'da 27-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nı 16 madalya ile zirvede tamamlayan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarının da favorilerinden birisi olduğunu gösterdi.

İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 18. Büyükler Balkan Karate Şampiyonası sona erdi. 27-28 Şubat tarihleri arasında yapılan şampiyonaya Türkiye, 54 kişilik geniş bir sporcu listesiyle katılım gösterdi.

Balkan Karate Federasyonları Birliği'ne üye Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye olmak üzere toplam 11 ülkeden 265 sporcunun katıldığı Büyükler Balkan Karate Şampiyonası'nda 12'si ferdi, dördü takım olmak üzere toplam 16 dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Listenin ikinci sırasında bulunan Sırbistan üç altın, beş gümüş, altı bronz toplamda 14 madalya toplarken, Makedonya ise üç altın, iki gümüş bir de bronz madalya kazanarak altı madalya ile üçüncü sıraya yerleşti.

MISIR'DA DA İKİ MADALYA

Dünya Karate Federasyonu'nun yıl içerisinde düzenlediği en büyük organizasyonlardan birisi olan Karate 1 Premier League'in Mısır ayağında da Türkiye adına altı sporcu tatamiye çıktı. 25 ülkeden 378 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda Türkiye, bir gümüş bir bronz madalya ile organizasyonu noktaladı.

50 kiloda dünya şampiyonu milli sporcu Serap Özçelik, finalde karşılaştığı ev sahibi ülkeden Areeg Rashed'e, berabere biten maçta hakem kararıyla mağlup olarak ikincilik kürsüsüne çıktı.

+68 kiloda milli sporcu Mücessem Buse Avcu da repesaj finalinde karşılaştığı ev sahibi ülkeden Aisha Ahmed'i hakem kararıyla geçerek bronz madalyanın sahibi oldu.

"AMACIMIZ DÜNYANIN DA ZİRVESİNE ÇIKMAK"

Şampiyonaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yapılan müsabakalardan ve elde edilen başarılardan dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Genç sporcularının kürsüye çıkmak için verdiği amansız mücadeleden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Delihasan, "Yapılan performanslar bizi çok memnun etti. Sporcularımız, kürsüye çıkabilmek için ekstra çaba sarf ettiler. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu şampiyona, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası ve 25-30 Ekim tarihlerinde Avusturya'da düzenlenecek Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi büyük bir sınav oldu. Uluslararası arenada katıldığımız her organizasyon, önümüzü görebilmemiz açısından önem arz ediyor." diye konuştu.

Kıbrıs'ın Limassol kentinde 5-7 Şubat tarihlerinde düzenlenen Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda takım halinde zirveye çıktıklarını hatırlatan Başkan Esat Delihasan, "2016 yılında ülkemizi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Kıbrıs'taki Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi kendi evimizdeki Balkan Şampiyonasında da zirveye çıkmayı başardık. Amacımız dünyanın da zirvesine çıkabilmek." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Karatede Balkanlardan sonra yeni hedef dünya şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER