Karbonmonoksit gazından zehirlenen 4'ü çocuk 6 kişi taburcu oldu


Kayseri'de iki ayrı olayda yaşanan karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırılan 4'ü çocuk 6 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenme hadiseleri de artmaya başladı. Kayseri'de bugün 4'ü çocuk 6 kişi zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvurdu. İlk zehirlenme olaya merkez Kocasinan ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Denizler Sokak üzerinde bulunan bir evde yaşandı. 2 çocuğunu okula göndermek için hazırlık yapan Necla Bayrak (36), çocukları Ali (13) ve Yiğit (5) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Anne ve çocukları Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İkinci zehirlenme olayı da, merkez Melikgazi ilçesi Osman Kavuncu Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Apartmanı'nda yaşandı. Eşi ve çocuklarının yattığı odada bulunan sobayı yakan Elmas Uslu (27), kahvaltı hazırladığı sırada boğazında yanma hissetti. Karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini fark ederek 112 Acil Servisi arayan Uslu, eşi Eyyüp (28) ve çocuğu Bahri Uslu'yu (3) uyandırdı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Uslu ve Bayrak aileleri buradaki tedavilerinin ardından taburcu edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Karbonmonoksit gazından zehirlenen 4'ü çocuk 6 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER