Kardeş Türküler Strasbourg'da Ermenice, Kürtçe, Türkçe Barış Türküleri söyledi


Strasbourg -Méditerranée (Strasbourg-Akdeniz) derneğinin iki yılda bir düzenlediği festivalde bu sene Kardeş Türküler de sahne aldı. Festivalde tiyatro müzik, resim, konser, sinema, aktüel tartışma programları dahil onlarca aktivite birlikte yasama ve barışın egemen olması amaçlanarak düzenleniyor.

Sivil toplum aktörleri tarafından 1999 yılında kurulan Strasbourg-Akdeniz derneği, kültürel çeşitliliğin etrafında sanatçılar, aydınlar, aktiviteler eşliğinde, kuzey ve güney toplumlarının arasındaki yaşayış ve sosyal zenginliğin karşılıklı tanışması için aktiviteler düzenliyor. kültürel faaliyetlerle 15 gün boyunca 40 partner dernekle birlikte onlarca aktivite düzenleniyor. Programlarda toplumsal yaşam, göç tarihi, göçmenler ve Akdeniz halklarının birbirini keşfetmesi amaçlanıyor. Tiyatro müzik, konser, yazı, resim, tartışma, mutfak sanatları, ve aktüel konular olmak üzere onlarca program Strasbourgluların istifadesine sunuluyor.

KARDEŞ TÜRKÜLER, BARIŞ TÜRKÜLERİYLE SESLENDİ

Festival çerçevesinde partner dernek ASTU'nun organize ettiği gecede, Strasbourg'da sahne alan Kardeş Türküler, "Sawt" Ensemble" grubu ile birlikte sahne aldı. Belçika'dan programa katılan "Sawt Ensemble" grubunda Belçikalı, Cezayirli Tunuslu, İtalyan müzisyenler birlikte doğu ve Arap müziği seslendirdi.

Seyirciler, Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Lazca, Makedonca barış türküleri ve şarkıları dinleme fırsatı buldu. Özgün müzikle geleneksel müziği kendi üslupları ile harmanlayan grup, Fransız izleyicilerden de tam not aldı. Seyirciler konser sonunda Kardeş Türküleri dakikalarca ayakta alkışlandı.

Grup üyelerinde Vedat Yıldırım ise Tahir Elçi'nin öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, her şeye rağmen barış türküleri söylemeye devam edeceklerini söyledi. Feryal Akkaya ve Fehmiye Çelik de Ankara, Paris, Diyarbakır'da düzenlenen terör eylemlerini kınayan açıklamalar yaptı. "Barış" diyenlerin bedellerini en ağır biçimde ödediklerini fakat hiçbir şekilde yılmayacaklarını dile getirdiler. CİHAN
<< Önceki Haber Kardeş Türküler Strasbourg'da Ermenice, Kürtçe, Türkçe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER