Karlar eriyince mahalle göle döndü


Trabzon'da geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından gelen yağmur ve hava sıcaklığının etkisiyle su baskınları ve küçük çaplı heyelanlar yaşanmaya başlandı.

Yağmur ve eriyen kar sularına bölgeden geçen yağmur suyu kanalının tıkanması eklenince Ortahisar ilçesi Kutlugün Mahallesi Karataş mevkisi adeta göle döndü. Binaların önündeki büyük bir alan kar suyuyla dolarken, evlerin bodrum katları ve çevredeki hayvan barınakları sular içerisinde kaldı. Evlerin bodrum katındaki odun, kömür gibi yakacaklar ve hayvan yemleri de suya gömüldü. Yer yer yarım metreyi bulan su seviyesi nedeniyle bazı mahalle sakinleri evlerine girmekte zorlandı. Vatandaşlar evlerine ya su içerisinden geçerek ya da kapılarının önüne koydukları tahtaların üzerinden yürüyerek girebildi.

Etrafı göle dönen evine, kapısının önüne yerleştirdiği tahtaların üzerinden geçerek girebilen İlyas Yazıcı (52), kar sularının erimesi ve mahalleden geçen yağmur suyu kanalının tıkanmasıyla suyun geçiş yapamadığını söyledi. Yazıcı, çevredeki iş yerleri ile bir arazi sahibinin döktüğü toprak ve molozun da suyun akış yönünü tıkamasında etkili olduğunu öne sürdü.

Birkaç senedir şiddetli yağışlarda benzer durumları yaşadıklarını anlatan Yazıcı, "Burada yarım metreden fazla su var. Evlere de giremiyoruz. Arazide de alçaklık yükseklik var. Çok yağdığında su basıyordu. 7-8 gündür böyle. Hayvanları boğulmaktan zor kurtardık. Odun, kömür hepsi sular içerisinde. Tahtalar üzerinden geçerek evimize girebiliyoruz." diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi'nden gelen ekibin suyun araçla ancak 10 günde çekilebileceğini söylediğini belirten Yazıcı, "Bu su bir şekilde çekilecek. Mahsur kalmışız, evimize giremiyoruz. Gelsin burayı açsınlar. Bir de yağmur yağsa eve hiç giremeyeceğiz." dedi.

'BU EV ÇÖKERSE NE OLACAK?'

30 yıldır burada yaşadığını anlatan Havva Yazıcı (78) da 2 senedir her etkili yağmurda evlerinin önünü su bastığını belirtti. Bodrumu sular içerisinde kalan evlerinin çökmesinden endişe ettiklerine vurgu yapan Yazıcı, "Büzlerin ağzı tıkandı diyorlar. Şimdi kar yağdı ama geçen yıl yine oldu. Ama bu kadar çok dolmamıştı. Her yağmurda bu manzarayı yaşıyoruz. Ha bu ev çökerse ne olacak?" diye sordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Karlar eriyince mahalle göle döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER