Kars, Iğdır ve Ardahanlılar 4. Kaz Gecesi'nde biraraya geldi


Kars-Iğdır-Ardahan Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Adana'da, 4. Kaz Gecesi düzenlendi. Gece için Kars'tan getirilen 130 kaz, pişirilerek misafirlere ikram edildi.

Adana Ticaret Odası Sosyal Tesisleri'ndeki gecede Kars, Iğdır ve Ardahanlılar, hem kaz eti yedi hem de mahalli ezgilerle dans etti. Kafkas ve Azeri danslarının sergilendiği geceye katılan vatandaşlar, unutulmaz dakikalar yaşadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de bir konuşma yaptı. Kars, Ardahan ve Iğdırlıların Adana'da birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını ifade eden Başkan Sözlü, Adana'nın sosyal, kültürel ve siyasi hayatına destek verdiklerini anlattı. Kafkas ezgilerinin sadece o yöre insanını değil, Kerkük, Adana veya diğer yerlerdeki insanları da etkilediğini ifade eden Sözlü, Kafkas kültürünün yaşatılmasının önemine değindi.

Dernek Başkanı Turgay Kıyçak da bu tür etkinliklerin hem birlik ve beraberliği sağladığını, hem de kültür buluşmalarına vesile olduğunu dile getirdi. Kars, Ardahan ve Iğdırlılar olarak Adana kültürüyle kaynaşma ortama oluşturduklarının altını çizen Kıyçak, bunun Adana'daki kültürel çeşitlilik için önemli olduğunun altını çizdi. Geceye Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kars, Iğdır ve Ardahanlılar 4. Kaz Gecesi'nde biraraya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER