Kars'ın Kağızman ilçesinde 4 sığınak bulundu


Kars il Jandarma Komutanlığı, Kağızman ilçesi Madur bölgesinde icra ettiği, 'Şehit Jandarma Asb.Bçvş.N.Öztürk-4' operasyonu kapsamında 4 sığınak buldu.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, 2 Mart 2016 Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarınca yapılan arama, tarama faaliyeti esnasında Vargaçunk ve Boz Tepe'de 4 adet sığınak bulunduğu iletildi.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: "80-100 m2 yüz ölçümünde, 2 metre yüksekliğinde, 4 odalı, üstü odun ve naylonla kapatılmış olan sığınakta 1 adet tek kişilik, 2 adet çift kişilik ranza, 16 büyük, 10 küçük tüp, 3 adet bidon, 20-25 adet kitap ve 5 adet lüks lambası, 3 x 5 ebadında, 1 m. yükseklikte, üzeri toprakla kapatılmış olan sığınakta; 2 adet küçük tüp, 2 adet 50 litrelik varil, 70 adet bardak, 1 adet tansiyon aleti, 1 adet matkap, bol miktarda kitap, 3 adet ceket, 4 adet içlik, 7 adet yağmurluk ve sığınak yanına dikilmiş 70 adet fidan, 2 adet tavla, 6 kişilik olduğu değerlendirilen sığınakta; 50 metre sera naylonu, 10 kg. kuru fasulye, 5 kg. salça, 6 adet kaşık, 2 kutu reçel, 20 Kg. zeytin, 3 kutu çay, 20 adet bardak, 3 adet şemsiye, 1 kürek ve 1 kazma bulundu. Diğer sığınakta 3 adet branda, 2 adet battaniye ve 2 adet kamuflajlı ceket ele geçirilmiştir."

Yaşam malzemeleri ve sığınakların cumhuriyet savcısının talimatı ile yerinde imha edildiği aktarılan açıklamada, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldığı bildirildi. TSK ve güvenlik güçlerinin ise halkın huzur ve güveni için her türlü imkanları kullanarak özveriyle terör örgütü ile mücadele ettiği paylaşıldı.

Ayrıca açıklamada, vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerine terörle mücadele kapsamında desteklerini esirgememeleri, terör örgütünün faaliyetlerinin sonlandırılması açısından önem arz ettiği kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ın Kağızman ilçesinde 4 sığınak bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER