Kars'ta 1 astsubay şehit oldu, 3 terörist öldürüldü


Kars'ın Kağızman ilçesi Karakale mevkinde bugün sabah saatlerinde Jandarma Özel Hareket Timleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Kırıkkale nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk şehit oldu. 3 PKK'lı ise ölü olarak ele geçirildi.

Bugün sabah saatlerinde Kağızman ilçesinin Karakale mevkisinde arama tarama faaliyeti sürdüren Jandarma Özel Hareket Timleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada Kırıkkale nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şehit olan Astsubay Öztürk'ün Erzurum Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli olduğu ve geçici görevle Kars'ın Kağızman ilçesindeki Paslı Karakolu'na gönderildiği öğrenildi. Çatışma sonrası bölgede hareketlilik sürerken, yaralı asker Kars Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay da hastaneye gelerek yaralı askeri ziyaret edip sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Öte yandan, Kars'ta sabah saatlerinde yaşanan çatışmada bir askerin şehit olması nedeni ile Kars Valiliği, Selçuklu Türkleri'nin Kars'a girişlerinin 951'inci yıldönümü nedeniyle düzenleyeceği etkinlikleri iptal etti.

Genelkurmay Başkanlığı ise Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşanan çatışmada şehit olan askere ilişkin açıklama yayımladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesiden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "16 Ağustos 2015 tarihinde saat 05.30 sularında Kars Kağızman ilçesi Karakale Köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Jandarma Özel Harekât Timleri ile icra edilen operasyon esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist ile karşılaşılmış, 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerden üç tanesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmada Kahraman bir personelimiz ağır şekilde yaralanmış, helikopter ile derhal hastaneye sevk edilmiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."astsubay-sehit-oldu-3-terorist-olduruldu-1858795.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ta 1 astsubay şehit oldu, 3 terörist öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER