Kars’ta 3 kardeşin peşpeşe ölümü Finlandiya’da aydınlandı!

Güler Ailesi’nin 4 çocuğundan 3’ünün ani ölümüyle ilgili esrar Finlandiya’daki laboratuvarda çözüldü.

Kars’ta 3 kardeşin peşpeşe ölümü Finlandiya’da aydınlandı!

5 aylık Gözde Güler’in kanı üzerinde yapılan incelemelerde minik kızın ani ölümüne kalpteki büyümenin neden olduğu ortaya çıktı. Tanıyı kesinleştirmek için anne ve babanın genleri de incelenecek

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ndaki Tomarlı Köyü’nde yaşayan baba Hacı Güler, 3 ay içerisinde 3.5 yaşındaki Aybüke Güler, 5 yaşındaki Enes Güler ile 5 aylık Gözde Güler’in ani ölümüyle adeta yıkıldı. Nedensiz ölümler nedeniyle anne Zeynep Güler savcı tarafından sorgulanıp serbest bırakıldı. Geriye kalan tek çocukları Irmak Güler’i de kaybetmek istemeyen aile çocuklarının başında sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.

KAN ÖRNEĞİ GİTTİ

Güler Ailesi 3 çocuğunun ölümünün araştırılması için Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Hastane yapılan tüm tetkikler normal çıktı. En son hayatını kaybeden 5 aylık Gözde’den alınan kan örneği incelenmesi için Finlandiya’daki bir gen araştırma merkezine gönderildi.

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Genetik Uz. Dr. Ebru Marzioğlu Özdemir raporla ilgili şunları söyledi: 65 ayrı gen “Finlandiya’da 65 ayrı gen üzerinde çalışma yapıldı. 31.07.2015 tarihinde testin sonuçlandığı haberini aldık. Yapılan incelemede kalple ilgili bir gende hastanın ani ölümünü açıklayabilecek olan bir genetik değişiklik (mutasyon) saptandığı bildiriliyordu. Bu mutasyon, hastalarda kalbin orta ve sol bölgelerinde büyüme ile ani ölüme neden olabiliyor. Sonuç olarak bu ailedeki ani çocuk ölümlerinden bu genetik değişikliğin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Tanıyı daha da kesinleştirmek için anne ve babadaki aynı genin incelenmesini istedik. Bilimsel inceleme tamamlandıktan sonra sonuçlar uluslararası bilim camiasında akademik olarak paylaşılacaktır” dedi.

3 AYDA 3 ÖLÜM

Arpaçay’a bağlı Tomarlı Köyü’nde oturan 25 yaşındaki Zeynep ve 35 yaşındaki Hacı Güler çiftinin 21 Şubat günü 3.5 yaşındaki kızları Aybüke, 7 Nisan’da 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs’ta da 5 aylık kızları Gözde evde uyuduktan sonra ölmüştü. Çocukların ölüm nedeni belirlenememişti.
<< Önceki Haber Kars’ta 3 kardeşin peşpeşe ölümü Finlandiya’da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER