Kars'ta şeker pancarı alımı başladı


Kars'ta Şeker Fabrikası, pancar alımı ve şeker üretimine başladı.

2015-2016 dönemi '22. Pancar Alım Kampanyası' için düzenlenen açılış törenine, Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars milletvekili adayları Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, CHP Kars milletvekili adayı Selami Yiğit, daire müdürleri, pancar üreticileri ve işçiler katıldı.

Kars Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli, fabrikanın 2015-2016 dönemi '22. Pancar Alım Kampanya' başlangıcının Merkez, Akyaka, Arpaçay ve Tuzluca bölgelerinde verildiğini söyledi. 1993 yılında işletmeye açılan Kars Şeker Fabrikası'nın 21 yıl aralıksız üretim yapmasına karşın geçen yıl üretim yapamadı. Bu durumun tüm çalışanlar ve Kars halkı üzerinde kırgınlık yaratmış olduğunu dile getiren Necli, "Bacamız tütecek, şekerimizin tadı kaçmayacak. 2015 yılında da aynı duruma düşmemek için, işçi, memur ve taşeron firma elemanları ile tüm personelimiz, pancar üretimini, arttırmak için çalışmalara başlanmıştır." diye konuştu.

Kampanya süresince; 6 bin ton şeker, bin 600 ton melas ve 13 bin ton küspe üretimi beklenen Kars Şeker Fabrikası için Vali Özdemir ise şu ifadeleri kullandı: "İlimizin tek kamu yatırımı olan şeker fabrikamızın tekrar üretime başlaması, geçmiş olumsuz tecrübelere göre çok daha anlamlı hale geldi. Çünkü; geçmiş yıllarda Kars'ta Et Balık Kurumu ve Süt Fabrikası'nın özelleşmesiyle aslında çok kötü bir anı vardı. Bu nedenle Kars, ekonomik anlamda çok kötü bir duruma düşmüştü. Şeker Fabrikası'nın kapanmaması için gerçekten, bütün sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, birçok siyasetçimiz başta milletvekillerimiz olmak üzere konuyu Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Köylülerimizin ve halkımızın da bu işe sahip çıkmasıyla ve çiftçilerimizin pancar üretimine yönelmesiyle artık fabrikamız Kars'ta sürekli bir şekilde hizmet verecek. Bu sayede hem istihdam hem ekonomik yarar hem de hayvancılık alanında birçok olumlu katkı sağlayacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Kars'ta şeker pancarı alımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER