Karşıyaka'ya yeni soluk: Kent Konsept


Karşıyaka Belediye şirketi Kent A.Ş. tarafından işletilen Mavişehir'deki Ocakbaşı Restoran, "Kent Konsept" adıyla ve yepyeni bir hizmet anlayışıyla İzmirlilere kapılarını açtı. Ege Bölgesi'nde faaliyet yürüten 25 kooperatiften alınacak kahvaltılık ürünler ile etlerin kiloyla satışa sunulduğu tesiste; en taze lezzetler, çok uygun fiyatlarla tüketiciyle buluşacak. Hem hesaplı satış yapılacak hem de üreticilere destek sağlanacak.

Sosyal tesislerinden daha fazla insanın yararlanmasını sağlamak, güvenli ve sağlıklı gıdaları hesaplı fiyatlarla halka sunmak, bunu yaparken de üreticileri desteklemek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de bulunan Ocakbaşı Et Restoran'da yepyeni bir konsept oluşturdu. Belediye şirketi Kent A.Ş'nin işlettiği restoranın yerinde; Ege Bölgesi'ndeki 25 üretici kooperatiften alınacak kilo ile et ve kahvaltı satışının yapıldığı "Kent Konsept Mutfak" isimli yeni bir tesis açıldı. Üreticilerden alınan taptaze etler ve kahvaltılık yiyeceklerin tüketicilere sunulduğu mekan, hem sağlıklı hem de hesaplı fiyat politikasıyla da fark yarattı. Tesisin 'kilo ile kahvaltı' kısmı geçtiğimiz günlerde hizmete açılırken, günlük etlerin satılacağı Kent Koop Gıda Market'in de yakın zamanda açılacağı belirtildi.

YEDİĞİN KADAR ÖDE

Hafta sonları 08.00-15.00, hafta içi 08.00- 11.00 saatleri arasında kahvaltı hizmeti veren restoranda; tereyağından bala, börekten jambona kadar çok sayıda yiyecek çeşidi bulunuyor. Kahvaltının kilosu 30 liraya sunulurken, misafirler marketteki ürünlerden istedikleri kadar alıp gramaja göre ödeme yapıyor. Hesaplı ve lezzetli seçeneklerle öğle yemeği hizmeti de veren mekan, akşam yemeğinde ise 'kilo ile et' konseptini uyguluyor. Köftenin 200 gramlık porsiyonu 7 liraya, kebabın yine 200 gramı 7.5 liraya tüketilebiliyor. Restoranın market bölümünde et ve kahvaltılık ürünlerin yanı sıra meze, salata, zeytinyağlılar, meyve ve tatlılar satın alınabiliyor. Ortaya çıkartılan konsept, üreticilerden alınan ürünlerin, sağlıklı ve hesaplı şekilde tüketiciyle buluşması açısından sosyal proje niteliği de taşıyor.

TEMİZ GIDA, UYGUN FİYAT

Karşıyaka'ya, her kesimden vatandaşın yararlanabileceği farklı bir mekan kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Ocakbaşı'nın yerinde açtığımız yeni mekanımız, gıda kalitesinden fiyatlarına kadar tüketiciye pek çok ayrıcalık getiriyor. Üretici kooperatiflerinden temin edilen temiz, sağlıklı ve taze gıda ürünleri, burada neredeyse maliyetine satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız nerede, nasıl üretildiği belli olan yiyeceklere hesaplı bir şekilde ulaşmanın keyfini yaşıyor. Hem üretici birliklerine destek oluyor hem de vatandaşımızın sağlığını ve parasını koruyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla, Karşıyakamızda yapılmayanı yapmaya, halka hizmet için her alanda fark yaratmaya devam edeceğiz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Karşıyaka'ya yeni soluk: Kent Konsept Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER