Karslı Arpaçay'ın anne ve babasının ağıtları yürekleri dağladı

Karslı Arpaçay'ın anne ve babasının ağıtları yürekleri dağladı

Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerden Karslı Özver Gökhan Arpaçay'ın cenazesinde anne ve babasının ağıtları yürekleri dağladı.

Türkiye'nin dört bir tarafını hüzne boğan patlamada hayatını kaybeden, 32 yaşındaki Karslı Özver Gökhan Arpaçay'ın cenazesi, yapılan teşhis sonrası Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Kars'a gönderildi. Kars Harakani Havalimanı'ndan, ailesi ve aralarında KESK, DİSK, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, BES, SES, İHD temsilcileri ile üyelerinin yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları tarafından alınarak Merkez Işıklı Camii'ne getirildi.

Burada, gözyaşlarıyla karşılanan Arpaçay'ın tabutu gören Anne Türkan Arpaçay'ın, 'Ay Balam, Yandım Balam, Balam Laylay Balam Laylay (Uyu Yavrum Uyu)' ağıtları ve baba Kerim Arpaçay'ın hıçkırıkları damga vurdu.

AİLE, SLOGAN, BAYRAK VE FLAMALARIN OLMAMASINI İSTEDİ

Arpaçay'ın ailesinin isteğini ileten İmam Mir Kasım Erdem, törende ailenin herhangi bir slogan atılmamasını istediğini belirtti. Erdem ailenin, "Bizi acımızla baş başa bırakın, hepimizin farklı düşünceleri, ideolojileri var ama burası bu düşüncelerin yeri değil, şimdi kesinlikle slogan atılmasını istemiyoruz." dediklerini aktardı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Özver Gökhan Arpaçay'ın cenazesi Yenimahalle Mezarlığı'na defnedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Karslı Arpaçay'ın anne ve babasının ağıtları yürekleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER