Karslı'yı neden gözaltına almak istiyorlar?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 9 2016
Prof Dr Abdürrahim Karslı için gözaltı kararı verildi. Merkez Parti Genel Başkanı'na yönelik verilen karar ne anlatıyor?
Geçtiğimiz yıllarda Abdürrahim Karslı tarafından kurulan Merkez Parti'nin Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi Erdoğan'ın güdümünden çıktığı bilinen AKP'lilerin yedekte tuttuğu parti olarak biliniyor.
Parti Genel Başkanı Karslı, geçen yıl katıldığı bir televizyon programında AKP'nin kuruluşunu anlatmış, partinin ABD tarafından İsrail'in güvenliğinin sağlanması, İslam'ın yeniden yorumlanmasına ön ayak olunması ve Büyük Ortadoğu Projesi'ne onay verilmesi karşılığında iktidara taşındığını, Erdoğan'ın şartları kabul ettiğini belirtmişti. Abdurrahman Dilipak'ın da aynı şeyleri söylediğini ifade eden Karslı, AKP'nin proje bir parti olduğunu bu şekilde savunmuştu
Karslı şüphesiz sadece bu açıklamalarıyla değil birçok farklı konudaki eleştirileri ile içerden biri olarak Erdoğan'ın canını sıkıyordu.
Gül ve Arınç gibi siyasi figürlerin örtülü desteğiyle Erdoğan'a karşı harekete geçeceği beklentisi olan Karslı geçtiğimiz aylarda zehirlendi. Karaciğer rahatsızlığı yaşadığı şeklinde çevreye duyurulan ve hatta Türk medyasında hiç yer bulamayan zehirlenme hadisesi sonrası adli bir işlem yapılmadı. Erdoğan'a muhalif siyasi duruşu ve AKP içinden oy çalma potansiyelini zehirlenme hadisesinin sebebi olarak gösteren siyasi gözlemciler, Ankara'da çok sayıda kişinin konunun aslını bilmesine rağmen örtbas edilmesini de şüpheli buluyor.
ARANAN OPERASYON TORBASI BULUNDU
Gül ekibinin vitrine sürdüğü ancak Erdoğan'a karşı gerekli lojistik destek vermediği Karslı uzunca bir süre yoğun bakımda kaldı ve hala nekahat devresini yaşıyor. Şimdilerde akademisyeninden gazetecisine, ev hanımından öğretmenine kadar onbinlerce kişiyi sırf şahsi kini sebebiyle tutuklatan Erdoğan'ın açtığı yeni terör örgütü torbasına Profesör Karslı da sokulmak isteniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








