Kartal Cenk'le uçtu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 5. hafta maçında Skenderbeu'i Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 mağlup etti. Sporting Lizbon'un da Lokomotiv Moskova deplasmanında galip gelmesiyle her şey son maça kaldı. Siyah-Beyazlılar'ın gruptan çıkması Portekiz'den en kötü 1 puan kazanması yetiyor.

Kartal Cenk'le uçtu

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Skenderbeu ile karşılaştı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR 91'Beşiktaş kendi sahasında paslaşıyor. Skenderbeu da skoru kabullenmiş bir şekilde baskı uygulamıyor.

90'Karşılaşmada normal süre sona erdi. Maçın sonunda +2 dakika oynanacak.
89'Olayinka sağ aut çizgisinde topu aldı. Şık bir hareketle sıyrılmak istedi ancak Tosic izin vermedi.
88'Oğuzhan soldan ortaladı. Cenk ceza alanı içinden gelişine vurdu. Ancak kaleci başarılıydı.
87'Rhodolfo ceza alanında yaptığı riskli hareketler sonucu topu kaptırdı. Olayinka bir anda Tolga ile karşı karşıya kaldı. Yakın mesafeden vuruşunu Tolga çıkardı. Ardından savunma uzaklaştırdı.
86'Oğuzhan soldan geldi. 'Trivela' ile topu ters köşeden bindiren Quaresma'ya çıkarmak istedi ancak top doğrudan auta çıktı.
85'Maçta artık normal sürenin son 5 dakikasına girdik. 84'Quaresma sağdan 'rabona' pası ile topu içeriye doldurdu. Cenk'ten önce savunma araya girdi. 83'Skenderbeu'da Salihi çıkıyor ve Djair oyunda. 82'Oğuzhan'ın ortasında Cenk topla buluştu, şutunu da çekti ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 81'Beşiktaş rakip ceza alanının sol çaprazından bir duran top kullanacak. Topun başında Oğuzhan. 80'Quaresma sağdan ortaladı. Arka direkte Gökhan gelişine vurmak istedi ancak başarılı olamadı 79'Latifi oyundan çıktı Progni oyunda 79'Gökhan Töre ile kontraya çıkan Beşiktaş'ta bu oyuncunun verdiği pasla arka direk önünde Quaresma topu aldı. Daha müsait durumdaki Cenk'i gören Portekizlinin pasını Cenk geri çevirmedi ve durum 2-0'a getirdi. 78'GOL! Cenk bu sefer attı! 76'Skenderbeu Korce soldan bir korner kullandı. Radas penaltı noktasından kafayı vurdu. Top yandan auta çıktı. 75'Arapi soldan ceza alanına doldurdu. Arka direğe inen topu Tolga çıktı ve aldı. 74'Olayinka Beşiktaş yarı sahasının ortalarında ilerlemek istedi ancak günün başarılı isimlerinden Necip izin vermedi. 70'Müthiş bir kontratak ile çıkan Beşiktaş'ta Tosic, Gökhan'dan aldığı topu ceza alanı sol bölümünden kale ağzına doğru çıkardı. Kale bomboş önünde duran Cenk topa istediği gibi vuramayınca ikinci golden oldu. 69'İnanılmaz bir gol kaçtı! 68'Beşiktaş'ta Kerim Frei yerini Quaresma'ya bıraktı. 67'Lilaj ceza alanı dışından şansını denedi ancak top farklı şekilde auta çıktı. 66'Arapi soldan ceza alanına doğru doldurdu. Salihi'yi aşan top Tolga'da kaldı. 65'Oğuzhan soldan ceza alanına yaklaştı. Kerim'e çıkarmak istedi ancak top savunma oyuncusuna gidince pozisyon başarılı olmadı 64'Abazi ceza alanı dışında topla buluştu. Tam şuta hazırlanıyordu ki Necip kayarak engel oldu. 63'Vangjeli, Oğuzhan'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü 62'Yine Abazi soldan ceza alanına doldurdu. Kale ağzına gelen topu Tolga çıktı ve aldı. 61'Abazi soldan ortaladı. Tosic ceza alanı içinde kafayla uzaklaştırdı. 60'Gökhan'ın ara pasında savunmadan seken top sol çaprazda Cenk'in önünde kaldı. Cenk dönerek dar açıdan vurdu ancak top yan ağlarda kaldı. 59'Bu arada Sporting, Moskova deplasmanında skoru 4-1'e getirdi. 52'İnanılmaz bir gol kaçtı. Kullanılan serbest vuruşta Tosic topu arka direkte önüne aldı. Kaleciyle karşı karşıya vurdu ancak top kaleci Shehi'den döndü.
51'Lilaj Cenk'e sert bir faul yaptı. Hakem sarı kartı olan konuk takım oyuncusunu uyardı. 50'Oğuzhan soldan aldığı pasla ceza alanına girdi. Kale ağzına çıkardı. Savunma son anda topu uzaklaştırdı. 49'Kerim soldan topla beraber ceza alanına girdi. Açısını buldu ve vurdu ancak top savunmadan döndü 48'Cenk ceza alanı içi sağ bölümünde topla buluştu. Sert vurdu ancak kaleci başarılıydı. 47'Skenderbeu'da Berisha yerini Arapi'ye bıraktı 46'Karşılaşmada ikinci yarı başladı 45'Skenderbeu'da Salihi, ceza alanı içinde birden yer kaldı. Bileğini tutan oyuncunun ciddi bir şeyi yok. 44'Sporting, Lokomotiv karşısında 3-1 öne geçti. Bu grubun bir diğer maçı... 43'Skenderbeu savunmasının arkasına atılan uzun topa Cenk hareketlendi. Kaleci kalesini terk etti ve topu uzaklaştırdı. 42'Olayinka sağdan gelen ortada topla buluşmak üzereyken yerde kaldı ve penaltı beklentisi oluştu ancak hakem oyunu devam ettirdi 41'Skenderbeu Korce'de Lilaj sarı kart gördü. 41'İsmail soldan kendi taşıdığı topla ceza alanına girmek üzereyken vurdu. Top yandan auta çıktı. 40'İlk yarıda normal sürenin son 5 dakikasına girdik. 39'Savunmanın arkasına doğru uzun bir top geldi. Kerim süratle hareketlendi ancak kaleci çıktı ve ceza alanı çizgisinin birkaç metre gerisinde topun sahibi oldu. 38'Gruptaki diğer maçta Sporting de, Lokomotiv karşısında 1-0 geriden gelip 2-1 öne geçti. 37'Gökhan sağdan ilerledi. Ceza alanı girmek üzereyken ara pasını verdi ancak savunma engel oldu. 36'İsmail'in soldan ortasına penaltı noktasında müthiş yükselen Cenk, sert bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 35'GOL! Cenk Tosun'dan müthiş bir gol. 34'Latifi ceza alanı dışından vurdu. Zayıf giden şut Tolga'yı zorlamadı. 33'Ersan yerini zorunlu olarak Tosic'e bıraktı. 24'Vangjeli sağdan atağa çıkmak istedi ancak kendisine gelen top kontrol etmesi için fazla hızlıydı. 23'Beşiktaş kendi sahasında pas yaparak çıkmaya çalışıyor. 22'Berisha solda topu aldı. Beck'i geçmeye çalıştı ancak topu oyun alanı içinde tutamadı 21'Skenderbeu sağdan gelmeye çalışıyor. Ersan izin vermedi ve top taca çıktı 20'Beşiktaş'ı yakından ilgilendiren maçta Sporting, Lokomotiv karşısında durumu 1-1'e getirdi. 19'Kullanılan kornerde Necip kafayı vurdu ancak top yandan auta çıktı. 18'Kerim soldan ceza alanına girdi. Ortada bomboş pozisyondaki Cenk'i düşündü ancak savunmada Jashanica topu kesti. Kritik bir pozisyondu. 17'Soldan gelişen Beşiktaş atağında uzun gelen topu Cenk kontrol etmek istedi ancak savunma ceza alanı ön çizgisinde kafayla karşıladı

16'Gökhan Töre soldan kaçan Kerim'i düşündü ancak top Kerim için hızlıydı
 
14'Beşiktaş kale önünde yaşanan karambolde Esquerdinha ceza alanı dışından vurdu. Savunmadan döndü top.

13'Salihi soldan ceza alanına gidi. Çaprazdan vuruşunu yaptı ancak top üstten auta çıktı.

12'Oyunda bu dakikalarda pozisyon anlamında tempo, ilk 5 dakikaya nazaran düşmüş durumda.

11'Geride kalan dakika itibarı ile topla oynama oranları: Beşiktaş %62 - Skenderbeu %38

10'Cenk, Oğuzhan'la duvar pasına girdi. Pasını verirken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem devam ettirdi

9'Berisha ceza alanı dışından şansını denedi ancak top kaleci Tolga'da kaldı.

8'Bu arada grubun diğer maçında Lokomotiv Moskova, Sporting Lizbon karşısında 1-0 öne geçti.

7'Gökhan Töre topu kontrol etmek isterken rakip yarı alanın sağ bölümünde rakibine faul yaptı. Hakem Gökhan'ı uyardı.

6'Olayinka soldan hareketlenmek istedi ancak Rhodolfo'yu geçemedi.

5'Beşiktaş ilk 5 dakikada baskılı olan taraftı.

3'Beşiktaş atağında Cenk Tosun ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.

1'Karşılaşma Skenderbeu'dan Hamdi Salihi'nin vuruşuyla başlıyor.
<< Önceki Haber Kartal Cenk'le uçtu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER