Kartopu cinayeti davasında sanığın akıl sağlığı raporu bekleniyor


Kadıköy'de, arkadaşlarıyla kartopu oynayan gazeteci Nuh Köklü'yü camına kartopu isabet ettiği gerekçesiyle bıçaklayarak öldüren esnaf Serkan Azizoğlu'nun 'müebbet hapis' cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. 12 gündür Adli Tıp Kurumu'nda müşahede altında bulunan sanık Azizoğlu, duruşmaya katılmadı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Adli Tıp Kurumu'nda müşahede altında olan tutuklu sanık Serkan Azizoğlu katılmazken, taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş ile HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da duruşmayı izledi. Duruşmada, Nuh Köklü'nün ailesinin avukatlarından Volkan Gültekin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi tarafından olay anına ilişkin görüntülerin incelenmesi sonucu hazırlanan raporda, görüntülerin net olmadığını ancak, sanığın duruşmalarda bıçağı nasıl sapladığını anlattığını söyledi.

Sanık Serkan Azizoğlu'nun avukatı ise, "Raporda sanığın bıçakla vurma anı görünmüyor. Müşteki avukatları, Nuh Köklü'nün sanığa saldırdığını, bıçağı almaya çalıştığını iddia ediyorlar. Bu durum da görüntülerde yok." diye konuştu. Avukatların taleplerini alan mahkeme heyeti, 6 Mart 2016'dan beri Adli Tıp Kurumu'nda müşahede altında olan sanık hakkında, Adli Tıp Kurumu'ndan akıl sağlığına ilişkin verilecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"GÖRÜNTÜLER NET DEĞİL"

Duruşmanın ardından adliye bahçesinde açıklama yapan Köklü ailesinin avukatlarından Ümit Abanoz, sanık Serkan Azizoğlu'nda epilepsi rahatsızlığı olduğu yönünde bulguların olduğunu belirterek, "Adli Tıp'ta bir süre yatıp ona göre rapor düzenlenmesi gerekiyor. Sanık orada olduğu için bugün salonda bulunmadı. Sanığın cezai ehliyetine ilişkin rapor bekliyoruz. Polisten görüntülerin incelenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin bir rapor geldi ancak muğlak bir rapor. Çünkü görüntüler çok net değildi." şeklinde konuştu.




CİHAN
<< Önceki Haber Kartopu cinayeti davasında sanığın akıl sağlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER