Kas hastaları İBB önünde eylem yaptı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Temmuz 6 2015
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) üyesi hastalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), önüne gelerek Yeşilköy'deki binaların tahliyesi ile ilgili kararın durdurulması için eylem yaptı.
Kas hastaları İBB önünde eylem yaptı
Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) üyesi hastalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), önüne gelerek Yeşilköy'deki binaların tahliyesi ile ilgili kararın durdurulması için eylem yaptı.

İBB tarafından KASDER'in kiracısı oldukları arsadan tahliye edilmek istenmesi protesto edildi. Kas hastaları Saraçhane'deki İBB'nin önüne gelerek eylem yaptı. Dernek üyeleri seslerini duyurmak ve başkan Topbaş ile görüşmek amacıyla KASDER Başkanı Coşkun Özdemir eşliğinde belediye binasına girdi. Grup, Topbaş'ın yerinde olmaması üzerine belediye binasın önünde toplanarak aştıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Mağdur kas hastalarına CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ve İBB meclis üyesi CHP'li Grup Başkan Vekilli Ertuğrul Gülsever de destek verdi.

Grup belediye önünde 'Kanımızın son damlasına kadar' afişi açtı. KASDER üyesi kas hastaları, dernek binasının tahliyesine yönelik kararın çıkar amaçlı olduğuna dikkat çekti.

'ÜYELER TEPKİLİ'

Kas hastası Mediha Erdoğan "Sayın Belediye Başkanından derneğimizin iadesini onaylamasını istiyoruz. Dernek binamızı bize versin. Biz zor durumda olan engellileri uğraştırmasın. Bu dernek hepimiz için faydalı olan bir yer." dedi.

Dernek binasının tahliye kararının durdurulmasını isteyen kas hastası Asiya Engin ise "Derneğimizi korumak için buradayız. Derneğimizin kapatılmasını istemiyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar. Orası ikinci evimiz." ifadelerini kullandı.

Destek için gelen kas hastası Necdet Kınay da "Büyükşehir Belediyesi tahliye karalarıyla bizden orayı boşaltmamızı istiyor. Bizim gidecek başka bir yerimiz de yok. Orayı neden boşaltmamızı istiyorlar hala anlamış değilim. Kas hastaları yararına bir yer, orada bir araya gelip mutlu oluyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş'ın kendilerine randevu vermediği iddia edilen açıklamada "Bizler dernek yönetimi olarak yıllardır bu sorunu çözümü için çaba gösteriyoruz. Kurucu yönetim kurulu başkanımız Coşkun Özdemir adına Sayın Kadir Topbaş'tan randevu istiyoruz. Ne ya

Bu haberler de ilginizi çekebilir