'Kas iskelet sistemi hastalıkları ve korunma yöntemleri' konferansı


Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli, ilköğretim öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın konuşmacısı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Fatih Temiztürk, kas iskelet sistemi hastalıkları ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi.

Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının en çok burkulma, gerilme ve zorlamadan kaynaklandığını belirten Dr. Temiztürk, kas rahatsızlıklarında egzersizin çok önemli olduğunu vurguladı. Kas ağrısı olanlara günlük hayatta yapabilecekleri egzersizleri görsellerle anlatıldı. Şikayetlerde ikinci sırada bulunan boyun ağrısı ile ilgili de konuşan Temiztürk, uygulamalı olarak katılımcılara boyun egzersizlerini gösterdi.

Konferansın ardından değerlendirmede bulunan Fatih Temiztürk, ev ve iş ortamında ergonomiye dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, kas ve iskelet sistemi hastalıklarını en aza indirmek adına vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Kemik erimesi hakkında da bilgiler veren Temiztürk, orta yaşta görülmeye başlanan bu hastalığa önlem olarak kişilerin iyi kalsiyum almaları ve güneşten yararlanmaları gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Kas iskelet sistemi hastalıkları ve korunma yöntemleri'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER