Kasa hırsızları güvenlik kamerasında


Bursa'nın İnegöl ilçesinde ocak ayından bu yana 8 mobilya firmasına girerek işyerlerinin kasalarını çalan 3 şüpheliden ikisi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; 21 Şubat 2016 Pazar gecesi saat 02.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Ortaköy kavşağında bir araçtan şüphelenen polis, içerisinde iki kişinin bulunduğu otomobili durdurdu. Şüpheli tavırlar sergileyen 20 yaşındaki C.S. ve 25 yaşındaki Z.K'nın bulunduğu araçta arama yapan polis, araç içerisinde; eldiven, tornavida, maske ve demir çubuk buldu. Bunun üzerine şahıslar gözaltına alındı.

YAKALANMADAN 1 SAAT ÖNCE İŞYERİNİ SOYMUŞLAR

C.S. ve Z.K. gözaltına alınarak emniyete götürülürken, bu sırada mobilya sanayisi Ağaç İşleri Bölümü'nde bir işyerinde hırsızlık olayının yaşandığı tespit edildi. Burada yapılan incelemelerde, güvenlik kameralarına takılan şahısların polislerin şüphe üzerine durdurarak araçlarında hırsızlık malzemelerinin bulunması üzerine gözaltına alınan C.S. ve Z.K. olduğu tespit edildi. C.S. ve Z.K'nın yakalanmadan bir saat önce bu işyerini soydukları tespit edildi.

8 İŞYERİNİ SOYDULAR

Araştırmasına genişleten polis, şahsıların alınan ifadeleri ve daha önce yaşanan hırsızlık olaylarını da inceleyerek C.S. ve Z.K.'nın 17 Ocak tarihinden bu yana yaşanan 7 hırsızlık olayını daha gerçekleştirdiği tespit edildi. Toplam 8 işyerine giren iki şüphelinin 7 işyerinden kasa hırsızlığı ve 1 işyerinden de farklı eşyalar aldıkları belirlendi.

ÇELİK KASALARI BALTAYLA PARÇALADILAR

1 buçuk aylık sürede iki işyerinde çelik kasaları alarak farklı yerlerde açtıkları, diğer 5 çelik kasayı ise işyerlerinde baltayla parçalayarak açtıkları belirlendi.

Hırsızlık şüphelileri, işyerinde açamadıkları iki kasayı motosikletleri ile alarak farklı yerlerde açtıkları öğrenilirken, kasalardan birini Çeltikçi mahallesine, diğerini ise Boğazköy barajına attığı da tespit edildi. Şüphelilerin işyerinden alarak farklı yerlerde açtıkları kasaları motosikletle taşıdıkları da öğrenildi. Ayrıca yaşanan hırsızlık olaylarında C.S. ve Z.K'nın bir adet silah ile bir cep telefonunu da çaldıkları belirtildi.

Şüpheliler, emniyetin delillerle tespit ettiği bu olayları, sorguda da itiraf ettiler. Yapılan güvenlik kamerası incelemeleri sırasında, hırsızlık olaylarına gerçekleştirirken bir kişinin daha olduğunu gören polis, ismi açıklanmayan bu şahsın da yakalanması için çalışma başlattı.

KASALARIN HEPSİ BOŞ ÇIKTI

8 işyerini soyan hırsızlık şüphelisi emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Ayrıca yapılan kasa hırsızlıklarında çalınan 7 çelik kasanın da içinin boş olduğu öğrenildi. Yaptıkları hırsızlıklardan eli boş dönen 2 şüpheli, hakim karşısına çıktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kasa hırsızları güvenlik kamerasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER