Kasada para kalmadı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 1 2020
Paylaş
X Post
"Devletin kefen parası" diye bilinen 47 milyar liralık ihtiyat akçesi ile geçen yıl yandaş müteahhitleri kurtaran Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) borçlanma rekoru kırdı. Hazine sadece nisanda net 60 milyar TL borç alırken, 2020'nin ilk 4 ayında borçlanma tutarı 120 milyar TL'yi buldu. Yıllık limit bir-iki ay içinde dolacak.
Merkez Bankası (TCMB) hükûmetin açığını kapatmak için karşılıksız para basmaya devam ederken, Hazine’nin toplam net borçlanmasının nisan ayında 60 milyar TL’yi buldu.
Borçta Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, 2020 yılının ilk dört ay net borçlanması 120 milyar TL’nin üzerine çıktı.
AKP FAİZ LOBİSİNE ÇALIŞIYOR
Hazine’nin 2017’de ve 2019’da olduğu üzere borçlanma limitini aşması kaçınılmaz hale geldi. Kanuna göre Hazine bu yıl yüzde 10 ek limitle toplam 154 milyar TL borç alabilecek.
Adalet ve Kalkına Partisi (AKP) hükûmeti döneminde faiz ödemeleri de rekor kırıyor. Geçen yıl bütçede faize 114 milyar lira ödenirken, 2020'de bu tutar 150 milyar lirayı bulacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Asgari ücret tereyağı gibi eriyor: 4 ayda tam 4 bin lira2.Anlattığı fıkra yüzünden baskılara boyun eğmedi konseri iptal oldu3.Bir KHK filmi 'Sarı Zarflar'ın Oscar ödülü yolculuğu başladı!4.Merkezin eski başekonomistinden kara haber: Temmuz'da...5.İşte detaylar: İçişleri Bakanlığı Suriyeli sayısını açıkladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Asgari ücret tereyağı gibi eriyor: 4 ayda tam 4 bi...

Anlattığı fıkra yüzünden baskılara boyun eğmedi ko...

Bir KHK filmi 'Sarı Zarflar'ın Oscar ödülü yolculu...

Merkezin eski başekonomistinden kara haber: Temmuz...

İşte detaylar: İçişleri Bakanlığı Suriyeli sayısı...







