Kasapoğlu ve Berker anısına saygı duruşu


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yorgo Kasapoğlu ve Engin Berker anısına; saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; hafta içinde hayatını kaybeden A Milli Takım eski oyuncusu Yorgo Koço Kasapoğlu ve Eski Denetleme Kurulu Başkanı Engin Berker için profesyonel liglerde bu hafta oynanacak tüm karşılaşmalardan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

YORGO KOÇO KASAPOĞLU KİMDİR

Futbola 1950 yılında, doğduğu Büyükada'nın amatör kulübü Adalarspor'da başlayan ve 1956'da transfer olduğu İstanbulspor'da 15 sezon forma giyen Kasapoğlu, 1972-73 sezonunda Taksimspor'da oyunculuk ve teknik direktörlük yaptı.

Kasapoğlu, 1956 yılında Çekoslovakya ile oynanan özel maçta ilk kez A milli takım formasını giydi. Kadri Aytaç'ın yerine oyuna giren Kasapoğlu'nun, A milli formayı giydiği tek maç bu oldu. Kasapoğlu ayrıca, Türkiye B Millî Futbol Takımı'yla ilk ve tek maçına 6 Kasım 1957'de İspanya B Millî Futbol Takımı karşısında ilk on birde çıktı.

Kasapoğlu bugün Büyükada Aya Dimitri Kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından Büyükada Ortodoks Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ENGİN BERKER KİMDİR

Federasyonun eski denetleme kurulu başkanı Engin Berker ise, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde, 1973-1982 yılları arasında 4 dönem yöneticilik yaptı.

Berker 14 yıl boyuncu Türkiye Futbol Federasyonu'nda denetleme kurulu başkanlığı da yaptı. Berker, Perşembe günü Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından İstanbul'da toprağa verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kasapoğlu ve Berker anısına saygı duruşu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER