KASİAD Başkanı Kaymak: OSB bir zorunluluk

KASİAD Başkanı Kaymak: OSB bir zorunluluk

Kaynarca Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı İsmail Kaymak, ilçede kurulacak olan Makineciler Organize Sanayi Bölgesi (OSB) nedeniyle tarlaları kamulaştırılacak çiftçilerin rahatsızlıklarını anlayışla karşıladıklarını söyledi. Kaymak, OSB'lerin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Arazisi istimlak alanı içinde kalan çiftçilerin rahatsızlıklarını bir çiftçi ailesi çocuğu olarak anlayışla karşıladığını anlatan KASİAD Başkanı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti dün de bugün de yolları, barajları, havaalanlarını, sanayi bölgelerini yaparken gerekirse ilçeleri, beldeleri taşıdı. Buna örnek olarak hemen yakınımızdaki Kocaali sınırları içindeki Melen içme suyu barajı yapılırken Ortaköy Beldesi ve 5 köyün taşınması gösterilebilir. Hemen komşu ilimiz Kocaeli'de de yapılması planlanan Sungurlu barajında 18 köy sular altında kalıyor. Bunların hepsi havza dışına taşınacak. Bunun Türkiye genelinde çok örnekleri var, ben yakınımızdan örnekler verdim. Biz organizede fabrika yapan iş adamları derneği değiliz. Kaynarca ilçesinde faaliyet gösteren şirketlerin sahipleriyiz. Dolayısıyla bu çiftçi arkadaşlarımızla her gün çarşıda yüz yüzeyiz. Hiç bir şekilde onların mağdur olmalarını da istemeyiz." dedi.

Kaynarcalılar olarak bu haliyle organize sanayi bölgelerinden işçi çalıştırmanın dışında istifade edemeyeceklerini kaydeden İsmail Kaymak; "Organize sanayi bölgelerinde konsept şöyle kampüs gibi her tarafı çevrili bir alan ve nizamiye kapısı var. Orada güvenlikler var. Firmalara ait fabrikalar var. Ortak idare binası, lokanta, çay salonu, bir de mescidi. Biz küçük sanayi bölgelerini oluşturabilirsek oralara sanayide kullanılacak mallar için temin ve tedarik dükkanları açılabilir. Bana göre köylülerimiz şunu yapabilirler. Organizenin dışında oluşturacağımız alanda, makineciler taşıma kooperatifi kurabilirler. Bizler de kaymakamımız, belediye başkanımız organize yönetimiyle görüşülür yüklerin öncelikle kooperatife verilmesi sağlanır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber KASİAD Başkanı Kaymak: OSB bir zorunluluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER