Kaşıkçı’nın nişanlısı da eski ifadelerini değiştirdi

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz katıldığı canlı yayında yaşadıklarını anlattı. Cengiz daha önce Kaşıkçı’nın konsolosluktan çıkmazsa Yasin Aktay’ı aramasını tembihlediği şeklindeki ifadesini değiştirdi. Kaşıkçı’nın evlilikle ilgili evraklar için ABD’deki konsolosluğa da başvuruda bulunmadığını düşündüğünü söyledi.

SHABER3.COM

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı’nın kendisinden Suudi Arabistan Konsolosluğu’ndan çıkmazsa AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay’ı aramasını istediği yönündeki sözlerini değiştirdi.

'KONSOLOSLUĞA GİRERKEN TEMBİH VERMEDİ'

Cengiz bugün Habertürk televizyonunun canlı yayınında Yasin Aktay olayını farklı anlattı. Cengiz, “Hastalandığı bir gün Cemal Bey'e Türkiye'de bir şey olursa kiminle irtibata geçmem konusunda bir nasihati olur mu diye sordum, bana ‘Yasin Hoca'yı arayabilirsin, eski dostumdur' dedi. Biz birinci gün Konsolosluk'a giderken aklıma bu cümle geldi, ama bana Konsolosluk'a girerken bu konuda bir tembih vermedi. Sıkı sıkıya tembih etmiş olsaydı isimleri, ciddi anlamda endişesi var ve ben birilerini aramakta çok geç kalmışım anlamına gelirdi” diye konuştu.

Hatice Cengiz daha önce konuyla ilgili "Bana telefonları verdi, bir şey olursa ne yapmam gerektiğine yönelik soru üzerine 'Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi. İçeri girdi, birkaç saat haber gelmeyince Yasin Aktay'a, ardından Türk Arap Medya Derneği'ne haber verdim. Şu ana kadar kendisinden haber yok. Henüz bir gelişme yok. Konsolosluktan birileri kapı önünde 'O zaten çıkmış, burada beklemenize gerek yok' dedi" açıklamasını yapmıştı.

ARAP BAHARI VE KAŞIKÇI'YLA TANIŞMA

Bursa İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra üç yıl Mısır’da yaşadığını anlatan Cengiz, burada dil eğitimi aldığını ve 2007 yılında Türkiye’ye döndüğünü söyledi. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuduğunu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde yüksek lisansa başladığını anlatan Hatice Cengiz, “Arap Baharı” ve Ortadoğu’daki gelişmelerin kendisini bu bölgeyi araştırmaya ittiğini, Kaşıkçı ile de Körfez ülkeleriyle ilgili bir konferansta tanıştıklarını anlattı.

'ABD'DE KONSOLOSLUĞA GİTTİĞİNİ BİLMİYORUM'

Kaşıkçı’nın evlilik evrakları için daha önce ABD’deki Suudi Arabistan Konsolosluğu’na başvurup başvurmadığına dair bilgisi olmadığını da söyleyen Cengiz, “Cemal Bey'in ABD'ye gidip oradaki konsolosluktan evrak almak istediğini ben bilmiyorum. Böyle bir bilgi konuşuluyor. Ama böyle bir süreç olsa bana mutlaka söylerdi” diye konuştu.
<< Önceki Haber Kaşıkçı’nın nişanlısı da eski ifadelerini değiştirdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER