Katar’dan bu sefer eli boş döndü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 27 2017
Suudi Arabistan ve müttefiklerinin 4 Haziran’dan bu yana Katar’a uyguladıkları tecritten Katar’dan daha ziyade Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın müteessir olması bütün dünyanın dikkatini celbedecek kadar manidar.
Nerede bir mikrofon, teyp veya kamera bulsa kardeşlik bahsinden dem vuruyor. “Bu hallere düşecek miydik!” nevinden sitemkâr cümleler kuruyor. Buna mukabil Katar Emiri Şeyh Temim bile maruz kaldıkları ablukaya dair bir kere konuştu.
Erdoğan, ablukanın ‘kardeşlik’ türküleri ile kalkmayacağını idrak edince son bir ümitle Suudi Arabistan’a gitti. Yeni Kral Selman’dan ablukayı kaldırmasını rica etti. Talepleri geçiştirildi. Arabulucu Kuveyt’e, oradan da yedek kasası Katar’a uğradı. Şeyh Temim’e ‘ümitsiz vak’a’yı rapor edip Türkiye’ye avdet etti.
ERDOĞAN’DAN AYNI NAKARAT
Erdoğan Körfez’den eli boş döndü. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş’ın Erdoğan’ın ardından yaptığı açıklama aynen şöyle: “Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, yeni bir şey sunmadı. Bu krizde tarafsız kalmak Ankara için en iyi seçenek olacaktır. Zira hiçbir ziyaret, Katar'ın kendi tutumunda yapacağı etkiyi oluşturamaz.”
Bu da demek oluyor ki Erdoğan’ın telaşlı hali muhataplarına geri adım attırmak bir tarafa tecritin haklılığını teyit ettirdi. Zira Erdoğan ve ailesi hakkında Malta, Panama ve Wikileaks belgelerinde ortaya saçılan esrarengiz servetin kaynağı kadar nerelerde kullanıldığını Körfez’deki otoriter liderler de merak ediyor.
Katar Emiri’nin iki ayda bir Türkiye’ye gidip gelmesi, Temim’in Erdoğan tarafından uçağın merdivenlerinde karşılanması, Karadeniz yaylalarından seç beğen al yapması, Erdoğan’ın da aynı periyotla başşehir Doha’ya uçması devlet rutiniyle izah edilemeyecek kadar fazla samimiyet ihtiva ediyor.
KATAR KATAR PARALARIN SIRRI NE?
Ne vakit Türkiye’de bir banka, şirket, hastane ya da havalimanı satın alınsa Katar’dan ismi meçhul bir fonun devreye girmesi de ilave edildiğinde ziyaretlerin tedai ettirdiği istifhamlar çoğalıyor. Finansbank, Digitürk, BMC, Boyner, Çaykur i
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!
6.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!7.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!8.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!9.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







